Συγκέντρωση δασκάλων 3Β κατά της αξιολόγησης στη Βάρκιζα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της αξιολόγησης πραγματοποίησε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γλυφάδας, Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης σήμερα Δευτέρα το πρωί έξω από το Δημοτικό Σχολείο Βάρκιζας, όπου ήταν προγραμματισμένο σεμινάριο των διευθυντών Δημοτικών Σχολείων της περιοχής για την αξιολόγηση.

Οι σύλλογοι των εκπαιδευτικών είχαν κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας για τη συμμετοχή στην κινητοποίηση.

tspg

Όπως επισήμανε με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος δασκάλων της περιοχής, “επιδιώκουν να οργανώσουν εν κρυπτώ και σε πολλά σημεία ταυτόχρονα σε όλη την Αττική τα σεμινάρια για να αξιοποιήσουν τον αιφνιδιασμό και να προκαλέσουν κατακερματισμό της αντίστασης”.

Ο Σύλλογος προσθέτει: “Καλούμε τους διευθυντές του Συλλόγου μας, αυτή την κρίσιμη ώρα, να τιμήσουν τον τίτλο του μέλους του Συλλόγου και της ΔΟΕ και να συμμετέχουν καθολικά στην απεργία της ΔΟΕ, απέχοντας από τα σεμινάρια της ντροπής. Η θέση τους είναι δίπλα στους συναδέλφους, μπροστά στις πύλες των σχολείων, στον αγώνα για να μην περάσει η αξιολόγηση. Η θέση τους είναι μαζί με τη μεγάλη πλειοψηφία των διευθυντών όλης της χώρας που γύρισαν την πλάτη στα σεμινάρια της ντροπής όπου μέχρι στιγμής έγιναν. Ούτε ένας/μία διευθυντής/ντρια να μην μπει στα σεμινάρια”.

Στη συγκέντρωση της Δευτέρας συμμετείχε και ο Θάνος Ματόπουλος, επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Οι εκπαιδευτικοί καλούν και τις υπόλοιπες μέρες τους συναδέλφους τους σε αποκλεισμό των σχολείων όπου προγραμματίζονται σεμινάρια: Στη Γλυφάδα την Τετάρτη 18/6,  στη Βάρκιζα την Πέμπτη 19/6 και στο 2ο Δ.Σ. Ελληνικού την Πέμπτη και Παρασκευή (για δημοτικά σχολεία Γλυφάδας και Ελληνικού – Αργυρούπολης).

IMG_7401