Κ. Μπακογιάννης στο συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: «Ανήκουμε στην ίδια γενιά. Ελάτε να τα κάνουμε αλλιώς»

Κ. Μπακογιάννης στο συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: «Ανήκουμε στην ίδια γενιά. Ελάτε να τα κάνουμε αλλιώς»

Κάλεσμα συστράτευσης, ενότητας και παραμερισμού των όποιων κομματικών σκοπιμοτήτων, ώστε να σχηματιστεί η «Εθνική Ελλάδος», απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, στη Λαμία.

Ο Κ. Μπακογιάννης απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και στα όσα νωρίτερα είχε αναφέρει, σχολίασε ότι το ζητούμενο δεν είναι μόνο το «τι» θέλουμε αλλά το «πώς» θα το πετύχουμε, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Εσείς κι εγώ ανήκουμε στην ίδια γενιά, ελάτε να τα κάνουμε αλλιώς».

«Εσείς κι εγώ ανήκουμε στην ίδια γενιά. Ανήκουμε στην πλέον μορφωμένη γενιά που έχει ποτέ πατήσει αυτά τα χώματα και στην πλέον Ευρωπαϊκή – μπορεί το χαρτζιλίκι μας να ήταν σε δραχμές αλλά οι μισθοί μας ήταν πάντα σε ευρώ. Ανήκουμε δυστυχώς και στη πρώτη γενιά από τη σύσταση του ελληνικού κράτους που θα ζήσει χειρότερα από την προηγούμενη» επεσήμανε ο κ. Μπακογιάννης και πρόσθεσε: «Ξεκινάμε βέβαια από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, έχουμε διανύσει διαφορετικές διαδρομές, όμως σε κάθε περίπτωση νομίζω πως συγκλίνουμε στην ανάγκη να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος. Οι αστοχίες, οι καταχρήσεις, οι υπερβολές και τα εγκλήματα που μας έφεραν ως εδώ».

Ο κ. Μπακογιάννης κατέληξε σημειώνοντας ότι «Τώρα είναι η ώρα της συστράτευσης και της ενότητας. Τώρα είναι η ώρα να παραμερίσουμε τις όποιες κομματικές σκοπιμότητες. Ας μην πριονίζουμε το κλαδί στο οποίο όλοι μαζί καθόμαστε. Τώρα είναι η ώρα της Εθνικής Ελλάδος»