Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Κλειστές μέχρι την Πέμπτη (τουλάχιστον) οι τράπεζες

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους η νέα σύσκεψη των εκπροσώπων των διοικήσεων των τραπεζών, υπό την πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη και με τη συμμετοχή του υπουργού αναπληρωτή Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα.

Αντικείμενο θα είναι η επανεξέταση της κατάστασης στο ελληνικό πιστωτικό σύστημα και στη συνέχεια αναμένεται η έκδοση νέας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Επισήμως σύμφωνα με πληροφορίες, η τραπεζική αργία θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη, με τα ΑΤΜ να συνεχίζουν να δίνουν μέχρι και 60 ευρώ ανά καταθέτη. Όσον αφορά τις συντάξεις μέχρι μεθαύριο δεν θα κατατεθούν άλλες εκτός και αν κάποιος συνταξιούχος δεν έχει λάβει τα 120 ευρώ.

Ανεπίσημα θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο έως απίθανο να ανοίξουν οι τράπεζες μέχρι την επόμενη Δευτέρα ακόμα και αν υπάρξει συμφωνία τα επόμενα 24ωρα. Ελπίδα είναι να κινηθούν οι διαδικασίες το συντομότερο δυνατόν και να ανοίξει ξανά η στρόφιγγα ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες μέσω του μηχανισμού ELA,  της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας