Βαρβάρα Μαλεύρη: Να συνδιαμορφώσουμε τη Βούλα και τον Δήμο

Βαρβάρα Μαλεύρη: Να συνδιαμορφώσουμε τη Βούλα και τον Δήμο

Επικοινωνία, συνεργασία, δημιουργία: Ένα τρίπτυχο που πάντα κερδίζει αλλά που ταυτόχρονα συχνά λείπει από τα δημοτικά πράγματα πρεσβεύει η Βαρβάρα Μαλεύρη, υποψήφια για το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Βούλας, με τον συνδυασμό του Δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου.

«Η επικοινωνία είναι ο τρόπος που ζούμε και οι κανόνες της καθορίζουν την επαφή μας με τους ανθρώπους γύρω μας» αναφέρει, έχοντας διανύσει ήδη μια μεγάλη επαγγελματική διαδρομή ως στέλεχος στο χώρο της επικοινωνίας και της διαφήμισης.

Ωστόσο, το δυνατό «χαρτί» της υποψηφιότητάς της είναι η εμπειρία της από τον Δήμο Αθηναίων όπου εργάστηκε για ένα πρόγραμμα αξιοποίησης κοινόχρηστων χώρων και κλειστών καταστημάτων που είχαν πληγεί από την κρίση, βάσει των προτάσεων και των επιθυμιών των κατοίκων. «Αναπτύξαμε έναν δίαυλο επικοινωνίας με τους πολίτες και διαπίστωσα ότι αν δώσει η Αρχή των ευκαιρία, οι κάτοικοι ανταποκρίνονται και συνεισφέρουν ιδέες πολύτιμες και αξιοποιήσιμες», όπως περιγράφει τη μέθοδο αυτή εργασίας.

Το ίδιο μοντέλο προτείνει για τα σχολεία η Βαρβάρα Μαλεύρη, έναν χώρο προτεραιότητας για τους κατοίκους με παιδιά, όπως η ίδια: «Χρειαζόμαστε έναν μονίμως ανοιχτό και γρήγορο διάλογο με γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς ώστε να καλύπτουμε γρήγορα ανάγκες των σχολικών υποδομών».

«Γνωρίζω τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο από παιδί και χαίρομαι πολύ που έχει την ίδια ενέργεια και δυναμισμό από τότε, τον ενθουσιασμό και την αμεσότητα ενός 18χρονου», λέει για τον σημερινό Δήμαρχο.

«Είδα ως πολίτης να γίνεται έργο. Άλλαξαν οι πλατείες μας, οι παιδικές χαρές έγιναν σύγχρονες και ασφαλείς, οι παραλίες μας θα ανοίξουν ξανά. Η υπηρεσία καθαριότητας λειτουργούσε όταν όλη η Αττική πνιγόταν στα σκουπίδια. Είδα τη Βούλα να εξελίσσεται προς το καλύτερο και θέλω να γίνω μέρος αυτής της ομάδας που πηγαίνει τα πράγματα μπροστά», αναφέρει στο 3vita.gr, εξηγώντας την επιλογή της να συνταχθεί με το ψηφοδέλτιο «Πόλη για να ζεις».

Πώς όμως αντιλαμβάνεται την τοπική πολιτική ένας άνθρωπος που προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα και κάνει το πρώτο του βήμα στα κοινά; «Πολιτική σημαίνει συνεργασία για το καλό του τόπου μας», υπογραμμίζει η Βαρβάρα Μαλεύρη. «Πρέπει να βρούμε τον τρόπο να αξιοποιήσουμε ό,τι έχει να δώσει ο καθένας για το καλύτερο», συμπληρώνει και αναλύει: «Τη συνεργασία πρέπει να την έχεις στο αίμα σου, να βρίσκεις κανάλια συνεννόησης ακόμη και με όσους δεν συνεργάζονται. Να αγαπάς τους ανθρώπους, να βρίσκεις τις δεξιότητές τους, να τους δώσεις την ευκαιρία. Έτσι προχωράμε συλλογικά και αυτές είναι αξίες που εκπροσωπώ».