Ντύσου όπως ο Βαρουφάκης!

Ντύσου όπως ο Βαρουφάκης!

Μια ολλανδική εφημερίδα έκανε ένα αφιέρωμα στο ντύσιμο του Γ. Βαρουφάκη, όταν επισκέφθηκε τον Βρετανό ομόλογό του στην Ντάουνινγκ Στριτ, και κοστολόγησε τα διάφορα κομμάτια, όπως βλέπουμε στη σχετική φωτογραφία:

varoufakis

Πουκάμισο – 125 ευρώ
Γάντια – 69 ευρώ
Δερμάτινο παλτό – 229 ευρώ
Παντελόνι – 49,95 ευρώ
Μποτάκι – 159 ευρώ
Κάλτσες – 14 ευρώ
Χρυσό δαχτυλίδι – 10 ευρώ

Φαιδρά είναι όλα αυτά, καθώς χρυσό δαχτυλίδι των 10 ευρώ δεν υπάρχει, εκτός αν υπονοείται ότι ο υπουργός το αγόρασε από κάποιον κλεπταποδόχο! Όσο για τις κάλτσες, πώς η εφημερίδα ξέρει αν αγοράστηκαν από κανονικό μαγαζί ή από κάποιον πάγκο στην Αθηνάς;

Τις τελευταίες ημέρες η Ελλάδα γίνεται το επίκεντρο του ενδιαφέροντος σε δύο επίπεδα: το πρώτο (που είναι και το σοβαρό) είναι το πολιτικό, το οικονομικό.
Το δεύτερο, που βρίσκεται στον αφρό αλλά έχει απλωθεί παντού, είναι το ενδυματολογικό, με αφορμή τον υπουργό Οικονομικών. Μια που τα στοιχεία του πρώτου επιπέδου (οικονομικοί δείκτες, ομόλογα, επιτόκια κ.λπ.) είναι για τους περισσότερους από εμάς σιβυλλικά και ακατανόητα, μπορούμε τουλάχιστον ν’ ασχοληθούμε με το δεύτερο επίπεδο: το μπλε ελεκτρίκ πουκάμισο, την απουσία γραβάτας κ.λπ.
Εδώ ο κόσμος καίγεται, όμως δεν μπορούμε να φωνάζουμε διαρκώς «Φωτιά, φωτιά!» Είναι φυσικό το ντύσιμο του Γιάννη Βαρουφάκη, που ξεφεύγει από τα καθιερωμένα, να προκαλεί σχόλια, άλλα αθώα και άλλα κακόβουλα. Πιο εύκολο είναι ν’ ασχοληθούμε με αυτά, στο πλαίσιο του λαϊφ στάιλ, παρά με τα άλλα.

Πάντως, για να αρθούν κάποιες παρεξηγήσεις, η σύζυγος του υπουργού δήλωσε ότι ο Γιάννης Βαρουφάκης εμφανίστηκε έτσι επειδή είχε χάσει τη βαλίτσα του στο αεροδρόμιο και αναγκάστηκε να δανειστεί το μπουφάν ενός φίλου του και ν’ αγοράσει ένα πουκάμισο την τελευταία στιγμή.
Τέλος, πρέπει να παραδεχτούμε ότι πολλοί θα ήθελαν, τουλάχιστον ενδυματολογικά, να γίνουν «Βαρουφάκηδες στη θέση του Βαρουφάκη», όμως θα πρέπει να έχουν και την ανάλογη σωματική διάπλαση. Αλλιώς, όσα δεν φτάνει η αρσενική αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.

CNN: Γκάλοπ στους δρόμους για ντύσιμο Βαρουφάκη! 

Η χάρη του Γιάννη Βαρουφάκη φτάνει μέχρι και στο CNN, το οποίο επιχειρώντας να λύσει τη διαμάχη που έχει προκύψει για το στυλ του Έλληνα υπουργού βγαίνει στους δρόμους του Λονδίνου και κάνει… γκάλοπ.

«Είναι ένας άνδρας με αποστολή. Να μειώσει το χρέος της Ελλάδας, να επαναδιαπραγματευτεί, αλλά δεν είναι αυτό το πλάνο του, που ξεσήκωσε συζητήσεις. Είναι το ανεπίσημο στιλ του», μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο.

Η δημοσιογράφος Ισα Σοάρες βγαίνει στους δρόμους με μία φωτογραφία του αυστηρού Τζορτζ Οσμπορν και άλλη μία του «μηχανόβιου» Γιάννη Βαρουφάκη. Το γκάλοπ δεν βγάζει τον νικητή του στυλ.

Κάποιος μεγαλύτερος σε ηλικία δηλώνει τη σαφή προτίμηση του στο κοστούμι, σε αντίθεση με δύο νεαρούς, που αν και όχι Έλληνες ψηφοφόροι… ψηφίζουν Βαρουφάκη. «Μοιάζει πιο χαλαρός, πιο αξιόπιστος, πιο προσιτός. Μοιάζει με φυσιολογικό άνθρωπο», λένε.