Connect with us

Hi, what are you looking for?

Η Φάρμα των ζώων

Birkin τέλος για τον Hermes: Σοκαριστικές αποκαλύψεις για τους κροκόδειλους

Το σοκαριστικό υλικό με τους κροκόδειλους στα εκτροφεία προκάλεσε την οργή της μούσας του οίκου που ζητά να πάψει να χρησιμοποιεί το όνομά της.

Η ηθοποιός και τραγουδίστρια Τζέιν Μπίρκιν απαίτησε από τον οίκο μόδας Hermes να πάψει να χρησιμοποιεί το όνομά της στην ομώνυμη, διάσημη τσάντα του λόγω της “βάναυσης”–όπως τη χαρακτήρισε– εκτροφής κροκοδείλων και των πρακτικών της σφαγής τους.

“Ζήτησα από τον Hermes να αλλάξει όνομα στην Birkin Croco μέχρι να υιοθετήσει καλύτερες πρακτικές που να ικανοποιούν τους διεθνείς κανονισμούς στην κατασκευή αυτής της τσάντας”, ανέφερε η Μπίρκιν σε χθεσινή της ανακοίνωση στα μέσα ενημέρωσης. Η αντίδραση αυτή έρχεται λίγες μόλις ώρες αφότου η Peta έδωσε στη δημοσιότητα ένα σκληρό βίντεο που δείχνει την φρικτή κατάσταση στα παράνομα εκτροφεία ερπετών που προμηθεύουν τον οίκο.

Η Μπίρκιν δήλωσε ότι συνυπέγραψε το αίτημα με τίτλο Mercy For Animals (Οίκτο για τα Ζώα)–μία πρωτοβουλία του ηθοποιού Γιοάκιν Φοίνιξ, που καλεί “να πετάξουμε τα δέρματα από την ντουλάπα μας”– σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα “εκατομμύρια ερπετά που σφαγιάζονται κάθε χρόνο και μετατρέπονται σε παπούτσια, τσάντες, ζώνες και άλλα αξεσουάρ”. Η οργάνωση “Άνθρωποι για την Ηθική Μεταχείριση των Ζώων” (PETA) ανακοίνωσε ότι έχει δώσει στη δημοσιότητα ένα βίντεο με αφηγητή τον Φοίνιξ, το οποίο είδε η Μπίρκιν και το οποίο δείχνει πώς ζωντανά ερπετά γδέρνονται και σφαγιάζονται σε εκτροφεία που προμηθεύουν οίκους μόδας.

Ο οίκος Hermes ανακοίνωσε ότι τα δέρματα κροκοδείλων που προμηθεύτηκε από το εκτροφείο του Τέξας, το οποίο εμφανίζεται στο βίντεο, δεν χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή των τσαντών Birkin και υπογράμμισε ότι δεν είναι ιδιοκτήτης του εκτροφείου αυτού. Ανακοίνωσε επίσης ότι ήδη διεξάγεται έρευνα σχετικά με τις πρακτικές που χρησιμοποιούνται σε αυτό το εκτροφείο και ότι θα υπάρξει επανόρθωση και κυρώσεις από “τυχόν παραβίαση του κανονισμού”.

Ο Hermes τονίζει ότι επιβάλλει στους προμηθευτές του τους υψηλότερους ηθικούς κανόνες αναφορικά με την μεταχείριση των κροκοδείλων και ότι εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία πραγματοποιεί μηνιαίους ελέγχους για να διαπιστώνει ότι αυτοί τηρούνται.

“Ο Hermes σέβεται και συμμερίζεται τα αισθήματα της Τζέιν Μπίρκιν και σοκαρίστηκε από τις εικόνες που μεταδόθηκαν πρόσφατα. Τα σχόλιά της δεν επηρεάζουν με κανένα τρόπο τη φιλία και την εμπιστοσύνη που έχουμε μοιραστεί τόσα χρόνια”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του. Η Μπίρκιν συμφώνησε να δανείσει το όνομά της στην τσάντα όταν έτυχε να συνταξιδέψει αεροπορικώς με τον χαρισματικό, εκλιπόντα επικεφαλής του οίκου Hermes, τον Ζαν-Λουί Ντιμά, τη δεκαετία του 80. Η τσάντα Birkin από δέρμα κροκοδείλου και η τσάντα Kelly, που πήρε το όνομά της από την εκλιπούσα ηθοποιό Γκρέις Κέλι, είναι δύο από τα δημοφιλέστερα προϊόντα του οίκου παρότι οι τιμές τους ξεκινούν από 20.000 ευρώ, εν μέρει επειδή είναι συχνό το φαινόμενο να εξαντλούνται από τα καταστήματα.

Οι πελάτες μπορούν να τις αποκτήσουν είτε μπαίνοντας σε λίστα αναμονής, είτε πληρώνοντας μεσάζοντες που θα τις αναζητήσουν για λογαριασμό τους. Μία Birkin από δέρμα κροκόδειλου χρώματος φούξια, με χερούλια και κούμπωμα διακοσμημένα με διαμάντια, έγινε η ακριβότερη τσάντα που έχει ποτέ πουληθεί όταν τον περασμένο μήνα βγήκε στο σφυρί σε δημοπρασία του οίκου Christie’s στο Χονγκ Κονγκ κι έπιασε 222.000 δολάρια, όπως αναφέρει το www.lifo.gr.

Φυσικά πρέπει να αποφεύγουμε να αγοράζουμε ρούχα από δέρματα και γούνες καθώς τα ζώα θυσιάζονται για αυτά τα αξεσουάρ.

Advertisement
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας