Αυξάνονται τα καταστήματα που συμμετέχουν στη Black Friday στην Ελλάδα!

Αυξάνονται τα καταστήματα που συμμετέχουν στη Black Friday στην Ελλάδα!

Public, River West, Factory Outlet, Gap, Οysho, Γερμανός, Media Markt, Πλαίσιο και πολλά ακόμη μαγαζιά στην Ελλάδα υπόσχονται εκπτώσεις “Black Friday” στην Ελλάδα.

Στο εξωτερικό οι εκπτώσεις προετοιμάζονται όλο το χρόνο. Τα καταστήματα κάνουν ειδικές συμφωνίες με τους παραγωγούς και πουλάνε αρκετά προϊόντα σε τιμές κάτω του κόστους 60-80%, Η λογική είναι ότι μπορεί να μην έχουν άμεσο κέρδος ωστόσο κερδίζουν σε διαφήμιση και αναγνωρισιμότητα.  Δίπλα στο βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα οπότε δίπλα στις μεγάλες εκπτώσεις αυξάνεται ο συνολικός τζίρος.

Στην Ελλάδα οι συγκεκριμένες “σουπερ προσφορές” θα ανακοινωθούν κυρίως σήμερα το βράδυ.  Ότι έχουμε ακούσει μέχρι τώρα δεν εντυπωσιάζει όσο οι αντίστοιχες προσφορές του εξωτερικού.

Ωστόσο υπάρχουν και εξαιρέσεις. Π.χ η προσφορά στα Public της κονσόλας Xbox One (1 TB) από 439 ευρώ, στα 199 ευρώ είναι αρκετά καλή.  (μένει να δούμε τη διαθεσιμότητα του προϊόντος).

Πεδίο μάχης για τους αποφασισμένους καταναλωτές των 3Β είναι το Gap, Public και το Πλαίσιο στη Γλυφάδα, το Athens Metro Mall στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, το Media Markt στην Αργυρούπολη κ.,α.

Τι είναι η Black Friday «Μαύρη Παρασκευή» 

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου πολλά πολυκαταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις οχτώ το πρωί μέχρι τις εννέα το βράδυ,  υποσχόμενα στους πελάτες τους συμφέρουσες τιμές.

Η Black Friday είναι θεσμός στις ΗΠΑ. Εγκαινιάστηκε το 1932 και πραγματοποιείται κάθε χρόνο την επομένη της Ημέρας των Ευχαριστιών, σηματοδοτώντας την έναρξη της εορταστικής περιόδου ενόψει των Χριστουγέννων. Πολλές είναι οι μελανές σελίδες στην ιστορία της Black Friday στις ΗΠΑ: άγρια κλωτσοπατινάδα μεταξύ των καταναλωτών που στήνονται από τα χαράματα έξω από τα μεγάλα πολυκαταστήματα περιμένοντας να χιμήξουν…