Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Βαρη

Χατζηδάκης: Σκοπός μας να γίνετε Δήμος των τριών “Α”

“Tο έχουμε βάλει σκοπό από Δήμο των τριών «Β» να γίνετε σίγουρα Δήμος των τριών «Α»”, δήλωσε στο σύντομο χαιρετισμό του ο Κωστής Χατζηδάκης, υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, κατά την τελετή εγκαινίων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βάρης, στην περιοχή του Ασυρμάτου. Θύμισε ότι εκτός από το Δημοτικό της Βάρης, σύντομα θα εγκαινιαστεί το Γυμνάσιο της Βουλιαγμένης, όπου δήλωσε ότι θα είναι επίσης παρών για τα εγκαίνια.

Όπως είπε χαρακτηριστικά,  η κρίση “δεν θα κρατήσει για πάντα”, αντιθέτως “η Ελλάδα έχει διανύσει τα τρία τέταρτα τη διαδρομής”, ενώ εκτίμησε ότι “φέτος, το 2013, θα είναι η τελευταία χρονιά ύφεσης στον τόπο”.

Ολόκληρος ο χαιρετισμός του υπουργού:

Σήμερα εδώ αποδεικνύουμε ότι εκτός από την Ελλάδα τη κρίσης, υπάρχει και η Ελλάδα των έργων. Η Ελλάδα που χτίζει σύγχρονες υποδομές για το μέλλον, για τη νέα γενιά.

Τούτο το σχολείο που σήμερα εγκαινιάζουμε όπως φαίνεται πέρασε από σαράντα κύματα. Για μένα όμως είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι το ΕΣΠΑ του έδωσε αυτό που λέμε «φιλί της ζωής». Και σήμερα χαίρομαι που εδώ γύρω μας είναι ικανοποιημένοι οι εκπαιδευτικοί και χαρούμενα πρόσωπα παιδιών.

Η συμβολή του ΕΣΠΑ στο Δήμο σας, δεν τελειώνει εδώ. Σε μερικούς μήνες θα εγκαινιαστεί και το Γυμνάσιο της Βουλιαγμένης.

Όπως βλέπετε, το έχουμε βάλει σκοπό από Δήμο των τριών «Β» να γίνετε σίγουρα Δήμος των τριών «Α». Αυτή είναι η προσπάθειά μας και χαίρομαι που είμαστε σύμμαχοι σε αυτήν την προσπάθεια και ο Δήμαρχος, και το Δημοτικό Συμβούλιο και η αντιπολίτευση και φυσικά και η Περιφέρεια, σε μια προσπάθεια που δεν έχει κόμματα και χρώματα, σε μια προσπάθεια να ξεπεράσουμε το γκρίζο και να δημιουργήσουμε μια νέα πραγματικότητα.

Άλλωστε, το ΕΣΠΑ δεν περιορίζει τις προσπάθειές του εδώ. Χτίζονται δεκάδες σχολεία αυτή την ώρα σε όλη την Ελλάδα με χρήματα του ΕΣΠΑ, χτίζονται 109 βρεφονηπιακοί σταθμοί. Το ΕΣΠΑ απλώνει ένα δίχτυ προστασίας για να καλύψει αδύναμους συμπολίτες μας, και αναφέρομαι μεταξύ άλλων στα κουπόνια υγείας και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Δεν τα λέμε αυτά για να κομπάσουμε, είναι υποχρέωσή μα να κάνουμε αυτά και ακόμη περισσότερα.

Θέλω να σημειώσω ότι μ’ όλη αυτή την προσπάθεια, με τα έργα, με τη συστηματικότητα, την επιμονή, μόνο μ’ αυτό τον τρόπο θα ξεπεράσουμε την κρίση που βιώνουμε. Πολλοί σήμερα πιστεύουν ότι η κρίση θα κρατήσει για πάντα. Δεν είναι έτσι. Η Ελλάδα έχει διανύσει τα τρία τέταρτα τη διαδρομής. Με επιμονή από την πλευρά μας και με μια πλατιά κοινωνική συμμαχία θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα και βαθύτατα πιστεύω ότι φέτος, το 2013, θα είναι η τελευταία χρονιά ύφεσης στον τόπο. Από του χρόνου θα ξεκινήσει μια καινούργια πορεία για όλους μας αλλά κυρίως για τα νέα παιδιά.

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας