Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Βουλα

Ο Νίκος Χουντής παρουσίασε στη Βούλα το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ (video)

Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο της χώρας από την κρίση παρουσίασε την Τετάρτη στην Πνευματική Εστία Βούλας, ο πρώην ευρωβουλευτής του κόμματος και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Νίκος Χουντής.

Η αίθουσα της ΠΕΒ γέμισε με 80-100 άτομα, ενώ στην είσοδο μοιράζονταν τα φυλλάδια με το “πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης”, το περιεχόμενο δηλαδή των εξαγγελιών που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στα εγκαίνια της τελευταίας ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο.

Όπως πάντως τόνισε ο Νίκος Χουντής, το πρόγραμμα αυτό απαντά μόνο στα άμεσα προβλήματα ή διαφορετικά συνιστά το πρόγραμμα των “100 πρώτων ημερών”. Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για μια “διπλή ανασυγκρότηση”, που δεν θα ακυρώσει απλώς το Μνημόνιο, για την επιστροφή στην κατάσταση του 2009, αλλά θα δώσει αφορμή για μια “νέα ιστορική φάση για τον τόπο”.

syriza voulaΠάντως, μίλησε για “άμεση ακύρωση του Μνημονίου” και για “διαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης”, με στόχο “να διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος του χρέους και το υπόλοιπο να αποπληρωθεί με ρήτρα ανάπτυξης”.

Δείτε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από την ομιλία του Νίκου Χουντή, όπου μιλά για το επερχόμενο “τρίτο μνημόνιο” και παραθέτει στοιχεία της “κοινωνικής καταστροφής” των μνημονίων:

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας