Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

«Κλόουν» αποκαλεί τον Βαρουφάκη ο Λοβέρδος

Δύο φορές χαρακτήρισε «κλόουν» τον Γιάνη Βαρουφάκη ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας σήμερα το πρωί στο Mega Σαββατοκύριακο.

«Μας λένε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι τα πράγματα είναι στην 20η Φεβρουαρίου. Στη συμφωνία αυτού του ανεκδιήγητου κλόουν που παίζει τον υπουργό Οικονομικών», είπε ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρ. Λοβέρδος και σε λίγο πρόσθεσε: «Είναι ένας κλόουν! Αλλά λέει το πρωί, άλλα το βράδυ, δεν το παίρνω πίσω!».

Ο Ανδρ. Λοβέρδος κατηγόρησε επίσης τον Γ. Βαρουφάκη ότι «διεθνοποίησε το πρόσωπό του σε βάρος της πατρίδας του. Διεθνοποίησε τον εαυτό του, την πάρτη του σε βάρος της Ελλάδας».
Ασφαλώς τέτοιοι χαρακτηρισμοί δεν συμβάλλουν σε ένα ήπιο πολιτικό κλίμα, ανεξάρτητα από την προσωπική γνώμη που μπορεί να έχει κανείς για το επιστημονικό κύρος και τις πολιτικές ικανότητες και τους χειρισμούς του Γ. Βαρουφάκη.

Ο χαρακτηρισμός «κλόουν» θα μπορούσε να θεωρηθεί ατυχής: κλόουν είναι αυτός που κάνει τον κόσμο να γελά, όχι αυτός που αλλάζει γνώμη, που άλλα λέει το πρωί και άλλα το βράδυ -παρόλο που πράγματι ο υπουργός Οικονομικών έχει κατά καιρούς προβεί σε δηλώσεις που διαψεύδουν η μία την άλλη. Πιο πρόσφατο παράδειγμα: από τη μια διαβεβαιώνει ότι η Ελλάδα θα πληρώνει τα χρέη της «εις το διηνεκές» και από την άλλη δηλώνει ότι πιθανόν να μην έχουμε άλλη επιλογή από τη μη πληρωμή τους.

Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν τον Γ. Βαρουφάκη αναλώσιμο -και πάνω απ’ όλα ο σκληροπυρηνικός πυρήνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλ. η Γερμανία. Η υπονόμευση και η ενδεχόμενη απομάκρυνση του νυν υπουργού Οικονομικών είναι πολύ πιθανό ότι θα σημάνει το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων, με συνέπειες αρνητικές όχι για την κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα αλλά για όλους εμάς που θα κληθούμε να πληρώσουμε το μάρμαρo.

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας