Δημοτικό crowdfunding για τη Στέγη Υπερηλίκων Βούλας

Δημοτικό crowdfunding για τη Στέγη Υπερηλίκων Βούλας

Μια πρωτότυπη συμμετοχική δράση δοκιμάζει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και ο Δήμος Αγίων Αναργύρων Καματερού στο πλαίσιο ενός ευρωπαϊκού προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης κτηρίων.

Από τις 17 μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019 και χρησιμοποιώντας το εργαλείο της ηλεκτρονικής συμμετοχικής χρηματοδότησης, γνωστής διεθνώς ως Crowdfunding, η δράση έχει ως στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση δύο δομών και συγκεκριμένα:

  • Προμήθεια και τοποθέτηση κουφωμάτων για την ενεργειακή αναβάθμιση του 3ου Νηπιαγωγείου Αγίων Αναργύρων
  • Ενεργειακές παρεμβάσεις στη Στέγη Υπερηλίκων Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Μέσω της πλατφόρμας μικροχρηματοδότησης (crowdfunding) Vemagnet, στο σύνδεσμο ο ενδιαφερόμενος (φυσικό πρόσωπο ή εταιρεία) μπορεί να συνεισφέρει, μέσω ασφαλούς σύνδεσης, από 10 ευρώ και πάνω.

Το πρωτότυπο του πειράματος είναι ότι ανάλογα με το ύψος χρημάτων που προσφέρει καθένας λαμβάνει ανταμοιβές όπως εισιτήρια δημοτικού κινηματογράφου στους Αγίους Αναργύρους, μαθήματα τένις στο Καβούρι και δωρεάν είσοδο στο Yabanaki της Βάρκιζας.

Η δράση θα θεωρηθεί επιτυχημένη εφόσον συγκεντρωθεί μέσω της πλατφόρμας τουλάχιστον το ποσό των 20.000 ευρώ. Σε διαφορετική περίπτωση, το ποσό που έχει καταβάλει ο συμμετέχων θα επιστρέφεται στον λογαριασμό του.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται:

“Μέσα από τη δράση αυτή, οι Δήμοι αξιοποιούν μια νέα προσέγγιση για τη συμμετοχή των πολιτών. Η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών προς την κατεύθυνση της συμμετοχής και συνεισφοράς, δημιουργεί κουλτούρα ότι η συνεισφορά, όσο μικρή κι αν είναι, είναι πολύτιμη, όταν υπάρχει ένας σημαντικός στόχος και, παράλληλα, όταν με την κατάλληλη τεχνολογία, εξασφαλίζεται η αξιοπιστία των συναλλαγών και η διαφάνεια”.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα PRODESA στο πλαίσιο του Προγράμματος Horizon 2020 για την έρευνα και την καινοτομία.

Δείτε την πλατφόρμα crowdfunding.