Η ΝΔ στο Περιφεριακό Συμβούλιο Αττικής κατά της “αξιοποίησης” του Αστέρα

Μια σημαντική από πολιτική και όχι μόνο σκοπιά εξέλιξη είχαμε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Τρίτη, που στο 7ο θέμα της ημερήσιας διάταξης είχε τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) για το ακίνητο του Αστέρα Βουλιαγμένης, στο Μικρό Καβούρι.

Η παράταξη που αναδείχθηκε με τη στήριξη της ΝΔ στις περιφερειακές εκλογές (“Αττική, Νέα Προοπτική“) τάχθηκε κατά, με αποτέλεσμα η διοίκηση του Γιάννη Σγουρού να δεχτεί την αναβολή του θέματος. (Έκτακτη συνεδρίαση για το θέμα ορίστηκε για την Παρασκευή 29/11).

tspg

Στην τοποθέτησή του, ο περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Αττικής με την “Αττική, Νέα Προοπτική”, Χάρης Δαμάσκος τόνισε μεταξύ άλλων ότι “πρόκειται για ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα” και σημείωσε αρχικά ότι “είμαστε αναφανδόν υπέρ της αξιοποίησης του συγκεκριμένου χώρου”, για ν απροσθέσει όμως κατόπιν ότι “η αξιοποίηση αυτή πρέπει να είναι υπέρ του περιβάλλοντος και των πολιτών“.

Για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων είπε πως “μέσω αυτής επιχειρείται να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας της περιοχής” και υπογράμμισε ότι “δεν μας είναι επαρκής αιτιολογία για κάτι τέτοιο το ότι η Εθνική Τράπεζα και το ΤΑΙΠΕΔ ζητούν να αποκομίσουν το μεγαλύτερο οικονομικό όφελος“.

Καταλήγοντας, ο Χάρης Δαμάσκος είπε πως “αυτή η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων πρέπει να επιστραφεί και να επανέλθει με πολλές τροποποιήσεις. Αν δεν γίνει αυτό, ψηφίζουμε κατά“.