Δάνειο 4,5 εκατ. ευρώ για  ...λάμπες σε Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη

Δάνειο 4,5 εκατ. ευρώ για …λάμπες σε Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη

Τη σύναψη δανείου για την αλλαγή του δημοτικού φωτισμού προωθεί με ιδιαίτερη θέρμη ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Κατά τη δημοτική αρχή, το κόστος αγοράς και εγκατάστασης λαμπτήρων χαμηλής κατανάλωσης σε όλο το δημοτικό δίκτυο μπορεί να αποσβεστεί σε 8-10 χρόνια.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τη Δευτέρα, είπε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα είναι ο μοναδικός σε όλη τη χώρα που θα επιλέξει μια μεθοδολογία απευθείας αγοράς του υλικού και των υπηρεσιών εγκατάστασής του.

Η άλλη επιλογή είναι η παραχώρηση των ανταποδοτικών τελών σε εταιρεία για κάποια χρόνια η οποία θα χρηματοδοτήσει η ίδια την αγορά και εγκατάσταση των λαμπτήρων.

Κατά τον δήμαρχο η πρώτη επιλογή έχει οικονομικό όφελος για τον Δήμο.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία πάντως, η σύναψη δανείου απαιτεί αυξημένη πλειοψηφία 2/3 του Δημοτικού Συμβουλίου, που μεταφράζεται σε 22 θετικές ψήφους. Με δεδομένο ότι η παράταξη Κωνσταντέλλου διαθέτει 20 συμβούλους, η απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της αντιπολίτευσης.

Η έλλειψη του απαιτούμενου αριθμού παρόντων δημοτικών συμβούλων ήταν και ο λόγος που το θέμα αποσύρθηκε τη Δευτέρα 4 Ιουλίου και επανέρχεται στις 11 Ιουλίου 2016 σε νέα συνεδρίαση που θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ.

Σύμφωνα πάντως με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, καμία παράταξη της αντιπολίτευσης δεν φαίνεται διατεθειμένη να πει “ναι”.