Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Ο «Ντάνι ο Πρόσφυγας» μάγεψε με την κιθάρα του τον Νταλάρα!

Η ιστορία μοιάζει με παραμύθι, αλλά είναι αληθινή. Όπως διαβάζουμε στην ενημερωτική ιστοσελίδα emprosnet της Μυτιλήνης,

O Γιώργος Νταλάρας μάγεψε το κοινό των εθελοντών που παρακολούθησαν με ειδικές προσκλήσεις την συναυλία αλληλεγγύης που έδωσε την Κυριακή το βράδυ στο δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης. Και ναι μεν το κοινό μαγεύτηκε από τον καλλιτέχνη, αλλά και ο ίδιος ο καλλιτέχνης, ακούγοντας τον Ντάνι από τη Δαμασκό να παίζει με την κιθάρα του μελωδίες του Αλ Ντι Μέολα στη διάρκεια της συναυλίας του.

Ο Ντάνι, Σύρος πρόσφυγας, ήρθε με μία από τις χιλιάδες βάρκες στη Λέσβο από τα απέναντι παράλια και το τελευταίο διάστημα βοηθά εθελοντικά στις εγκαταστάσεις του ΠΙΚΠΑ ομοεθνείς του πρόσφυγες που καταφθάνουν στο νησί.

Όπως εξηγεί ο δημοσιογράφος Μαρίνος Ορφανός, «ο Ντάνι έφυγε από μία Συρία που βρίσκεται σε πόλεμο, αλλά δεν ήταν μόνο αυτός ο λόγος. Σε μία χώρα που καταδυναστεύεται μεταξύ άλλων και από το θρησκευτικό μίσος που έχει μετατρέψει και την κοινωνία σε υπερσυντηρητική, ο ίδιος «γρατζουνώντας» στην κιθάρα του κομμάτια της heavy metal, δεν θα μπορούσε να είχε για πολύ μέλλον στην πατρίδα του. Πολύ περισσότερο δε από τη στιγμή που και η εμφάνισή του, με τα μακριά μαλλιά που χαρακτηρίζουν τους καλλιτέχνες αυτής της μουσικής σκηνής, δεν θα μπορούσε να κολλήσει με τίποτα σε μία χώρα της Ανατολής αυτήν την εποχή…»

Κάποιοι άνθρωποι που ανακάλυψαν το μουσικό ταλέντο του Ντάνι, ανάμεσά τους η δημοσιογράφος Νατάσα Παπανικολάου, φρόντισαν να το καταστήσουν γνωστό, ενώ ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του νησιού, ο Κώστας Αστυρακάκης (στη φωτογραφία με τον Ντάνι) έστειλε στον Γιώργο Νταλάρα ένα cd όπου ο Ντάνι παίζει κιθάρα. Και ο Γιώργος μαγεύτηκε και θέλησε να τον γνωρίσει από κοντά.

Η «ζωντανή» επαφή όμως με τον Ντάνι, ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακή για τον Έλληνα καλλιτέχνη στην διάρκεια της πρόβας πριν την μεγάλη συναυλία, όταν εκείνος σκάρωσε με την κιθάρα του Νταλάρα δύο κομμάτια του Άντι Μέολα (που στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με τον Γιώργο Νταλάρα) και άφησε άφωνους τόσο τον ίδιο, όσο και τους μουσικούς του… Χωρίς δισταγμό λοιπόν του ζητήθηκε να παίξει μαζί τους, με δύο κομμάτια του Άντι Μέολα. Έτσι κι έγινε και το κοινό ξέσπασε σε θερμά χειροκροτήματα πριν καν ο Ντάνι τελειώσει το κομμάτι του.

Συγκινημένος ο Γιώργος Νταλάρας υποσχέθηκε ότι θα πάρει τον ταλαντούχο Ντάνι στην ορχήστρα του. Εξάλλου, η μητέρα του Νταλάρα είχε έρθει μωρό στην Ελλάδα, μετά την καταστροφή της Σμύρνης, περίπου με τον ίδιο τρόπο που ο Ντάνι έφτασε με βάρκα στη Μυτιλήνη.

Να ευχηθούμε καλή σταδιοδρομία στον Ντάνι και ελπίζουμε να τηρήσει ο Γιώργος Νταλάρας την υπόσχεσή του!

Δείτε τον Ντάνι στο σημερινό ρεπορτάζ του Μega: