Μανώλης Δασκαλάκης: “Αν ήμουν Δήμαρχος…”

Screen Shot 2013-12-16 at 11.36.49 AMΜε τον προκλητικό τίτλο “Αν ήμουν Δήμαρχος…” κυκλοφόρησε το Σάββατο συνέντευξη του Δημοτικού Συμβούλου και προέδρου της Δημοτικής Eπιτροπής Παιδείας, Μανώλη Δασκαλάκη, στην εβδομαδιαία εφημερίδα Παλμός Γλυφάδας. Στο τέλος της συνέντευξης μάλιστα, ο Δημοτικός Σύμβουλος δεσμεύεται να “αναλύσει σύντομα” τις “τεχνικές λεπτομέρειες για το πώς θα γίνουν πράξη” οι προτάσεις του.

Ο Μανώλης Δασκαλάκης ευθαρσώς υποστηρίζει για το Δημοτικό Συμβούλιο 3Β ότι “αναλώνεται σε προσωπικές κόντρες, αοριστολογία, ίντριγκες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συζητηθούν σοβαρά θέματα του Δήμου, τα οποία συσσωρεύονται για τις επόμενες συνεδριάσεις και πολλές φορές χάνονται και τα χρονικά περιθώρια”.

Για τον δήμαρχο της πόλης, Σπύρο Πανά, υπογραμμίζει ότι “για να μπορεί να κάνει τη δουλειά του χρειάζεται δίπλα του ικανούς ανθρώπους, να σέβονται το θεσμό, τους συμπολίτες τους και τον ίδιο τον Δήμαρχο και πρώτα απ’ όλα, τον ίδιο τον εαυτό τους”.

Απαντώντας στην ερώτηση “αν είχατε εσείς τη διοίκηση του δήμου, τι διαφορετικό θα κάνατε”, ο Μανώλης Δασκαλάκης σημειώνει:

“Ο Δήμαρχος θα πρέπει να έχει πυγμή, να είναι οργανωτικός, να ασκεί σωστή διοίκηση, να τον σέβονται και να σέβεται όλους, τον ίδιο το θεσμό, τους συνεργάτες του και τους συμπολίτες του.

Για να γίνουν όλα αυτά πράξη, χρειάζονται αλλαγές, ένα σύγχρονο σύστημα διοίκησης, όραμα, καινούργια πρόσωπα, με γνώσεις και όρεξη, χωρίς προσωπικά συμφέροντα και φιλοδοξίες και ένα Δήμαρχο που να μπορεί να διοικήσει ώστε να αλλάξει το κατεστημένο, να αναμορφώσει όλες τις υπηρεσίες του Δήμου. Ένα δήμο που θα είναι κοντά στην καθημερινότητα και τις ανάγκες του πολίτη”.