Άνθιμος:«Θανάσιμο αμάρτημα η ομοφυλοφιλία»

Άνθιμος:«Θανάσιμο αμάρτημα η ομοφυλοφιλία»

«Η ομοφυλοφιλία είναι θανάσιμο αμάρτημα», δήλωσε σε συνέντευξη του στον Αντ1 ο Μητροπολίτης Άνθιμος ενώ καταφέρθηκε κατά του Gay Parade, λέγοντας ότι «το να μου φέρουν απ’ έξω αυτό το προιόν για να παρελάσει πολλές φορές με γυμνότητα, μέσα στη δική μου την επαρχία, δεν το ανέχομαι».

Είπε ο Μητροπολίτης για την ομοφυλοφιλία: «Αυτό για την πίστη μας, αγιογραφικά, είναι θανάσιμο αμάρτημα. Είναι γραμμένο στην Αγία Γραφή, δεν χωράει κουβέντα». Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου ρώτησε: «Δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι στην Εκκλησία;» και ο Μητροπολίτης Άνθιμος απάντησε: «Αυτό είναι άλλο. Και κλέφτες υπάρχουν. Δεν είναι απόρριψη. Εσάς σας αρέσει ακόμη και να γίνεται γάμος μεταξύ αντρών και μεταξύ γυναικών;

tspg

Τους ομοφυλόφιλους δεν θα τους κρίνω. Θα πω τη γνώμη μου και την ευχή μου και ας κάνουν ότι θέλουν. Αλλά να μου φέρουν απ’ έξω αυτό το προϊόν για να παρελάσει και μάλιστα πολλές φορές και με γυμνότητα μέσα στη δική μου την επαρχία, πνευματικά εννοώ δική μου, και να περάσει και από τις εκκλησίες όπως ήθελαν και δεν τους άφησα γιατί είπα ότι θα γίνει χαλασμός. Αυτό δεν ανέχομαι. Αλλιώς καλή μετάνοια να έχουν οι άνθρωποι. Και δικαίωμα έχουν να ζήσουν και να κάνουν ότι θέλουν».