Πρόβα Δημοτικού Συμβουλίου το ντιμπέιτ για τη σχολική στέγη στη Βούλα

Μια …πρόβα του μελλοντικού Δημοτικού Συμβουλίου παρακολούθησαν δεκάδες γονείς, υποψήφιοι και κάτοικοι της Βούλας την Τετάρτη 8 Μαΐου 2014 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας.

Το πιο επιτυχημένο από οργανωτικής άποψης ντιμπέιτ εκ των τριών που έγιναν σε αυτή την προεκλογική περίοδο χαρακτηρίστηκε από τη συμμετοχή και των έξι διεκδικητών της ψήφου στις 18 Μαΐου. Παρόλ’ αυτά, πρέπει να τονιστεί ο πολύ στενός ορίζοντας της θεματολογίας (“σχολική στέγη στη Βούλα”) που ελάχιστα διευρύνθηκε και οδήγησε σε αρκετές επαναλήψεις και σε κούραση το ακροατήριο. Την ευθύνη της καθ’ όλα επαγγελματικής διοργάνωσης είχε ο Σύλλογος Διεκδίκησης 3ου Γυμνασίου – Λυκείου Βούλας και τον συντονισμό ο δημοσιογράφος Κώστας Κυριακόπουλος. 

Πολύ συνοπτικά, οι τοποθετήσεις των υποψηφίων που ξεχώρισαν:

  • Ο Δημήτης Δαβάκης πρότεινε να γίνει ανακατανομή των μαθητών για μια ορθολογικότερη λειτουργία των σχολείων.
  • Ο Δημοσθένης Δόγκας μίλησε εκτενώς για το ενεργειακό αποτύπωμα των σχολικών κτιρίων και πρότεινε ο θεσμός του σχολικού φύλακα να αναπληρωθεί με εθελοντική εργασία των δημοτών μέχρι να δοθεί λύση.
  • Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος προσδιόρισε ως πρώτιστο θέμα την ασφάλεια των σχολικών εγκαταστάσεων.
  • Ο Θάνος Ματόπουλος σημείωσε ότι όλο και περισσότερο οι γονείς βάζουν το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν λειτουργικές ανάγκες των σχολείων.
  • Ο Σπύρος Πανάς είπε ότι ο αριθμός μαθητών έχει ξεπεράσει τα όρια και ότι θα γίνει μέριμνα ώστε να μη γίνονται δεκτά παιδιά από άλλους δήμους στα σχολεία των “3Β”.
  • Ο Κώστας Πασακυριάκος τόνισε ότι δεν μπορεί να είναι θέσφατο το Οικοδομικό Τετράγωνο 251 για την ανέγερση του 3ου Γυμνασίου Λυκείου Βούλας.

Δείτε τις παρεμβάσεις των υποψηφίων δημάρχων, όπως τις κατέγραψε ο φακός των διοργανωτών:

Δημήτρης Δαβάκης:

Δημοσθένης Δόγκας:

Γρηγόρης Κωνσταντέλλος:

Θάνος Ματόπουλος:

Σπύρος Πανάς:

Κώστας Πασακυριάκος: