9ο στον κόσμο το 2ο Λύκειο Βούλας στο πινγκ πονγκ

Η 9η θέση που κατέκτησαν οι μαθήτριες του 2ου Λυκείου Βούλας για τα ελληνικά χρώματα στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Πινγκ Πονγκ απετέλεσε μια αδιαμφισβήτητη επιτυχία το προηγούμενο Σάββατο.

Η διοργάνωση στον όμορφο γαλλικό Νότο, στο Κλερμόν Φεράν άρχισε το προηγούμενο Σάββατο με τους αγώνες του ομαδικού. Το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο δεν επέτρεψε μεγάλες βλέψεις, ωστόσο όλα τα παιδιά πάλεψαν και η καλύτερη στιγμή ήρθε από το 2ο Λύκειο Βούλας το οποίο είχε στη σύνθεσή του δύο δυνατές αθλήτριες της κατηγορίας νεανίδων, τη Θάλεια Κορδούτη και την Στέλλα Πατεράκη.

Στο ομαδικό μαθητριών το 2ο Λύκειο Βούλας άρχισε την προσπάθειά του στον όμιλο κόντρα στο Βέλγιο από το οποίο ηττήθηκε με 5-2 (τις δύο νίκες σημείωσαν η Κορδούτη και η Πατεράκη). Ακολούθως, ήρθαν ήττες με 7-0 από την Τσεχία και 4-3 από την Αρμενία, εναντίον της οποίας σημείωσε 2 νίκες η Κορδούτη και μια η Πατεράκη.

Η πρώτη νίκη ήρθε εύκολα με 7-0 απέναντι στην Ιρλανδία (2 νίκες η Κορδούτη ,2 η Πατεράκη και μια της Χριστίνας –Ιωάννας Πιτσούλη και άλλη μια στο διπλό).

Οι αγώνες της πρώτης φάσης έκλεισαν με ήττα 7-0 από την πανίσχυρη Ταϊπέι. Τα κορίτσια συνέχισαν για τις θέσεις 9-12.

Στην αρχή αναμετρήθηκαν με την Αγγλία και την νίκησαν με 4-1 (δύο νίκες η Κορδούτη, μία η Πατεράκη και μία στο διπλό). Έπειτα με το Λουξεμβούργο και επικρατήσανε με 4-2 και έτσι κατακτήσανε την 9η θέση.

Στην ομάδα του Λυκείου συμμετείχε και η Ιφιγένεια-Κυριακή Παπαγεωργοπούλου.