Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Παραπολιτικά

Δείπνα δυσαρέσκειας στη Βάρη για τον Σπύρο Πανά

Βαρύ είναι το κλίμα στη Βάρη (και όχι μόνο…) για την Ανεξάρτητη Κίνηση Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Η παράταξη που συγκέντρωσε το 50% των ψήφων στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών του 2014 σήμερα έχει διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη, αποτελούμενη από ισχυρές (ή λιγότερο ισχυρές) μονάδες.

Χαρακτηριστική είναι η ψηφοφορία στο Δημοτικό Συμβούλιο για το Αθλητικό Κέντρο Βούλας, όπου αρχηγού παρόντος, ο οποίος ψήφισε “κατά”, οι δημοτικοί του σύμβουλοι, Λευτέρης Αργυρουδάκης και Παρασκευάς Δρόσος, είπαν “ναι”.

Μάλιστα, μαθαίνω ότι είχε προηγηθεί συνεδρίαση της παράταξης για να καθοριστεί η στάση της.

Η πολλάκις αναγγελθείσα επιστροφή του Σπύρου Πανά στα δημοτικά πράγματα, αρχής γενομένης με την κοπή πίτας της παράταξης για το 2016, ακόμη βρίσκεται στο στάδιο …της εξαγγελίας, μολονότι οι παρουσίες του στα Δημοτικά Συμβούλια έχουν πια πυκνώσει.

Στο μεταξύ, η πάλαι ποτέ “ισχυρή ομάδα” αισθάνεται ότι χάνει το πολιτικό έδαφος κάτω από τα πόδια της, διότι η κοινωνική απουσία του Σπύρου Πανά και η απροθυμία ανάληψης πρωτοβουλιών μιας περισσότερο ενεργητικής αντιπολίτευσης, αφήνει όλο το πεδίο ανοιχτό για τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο να “αλωνίζει”.

Διάχυτη είναι η αντίληψη ότι “δεν υπάρχει σήμερα αντιπολίτευση” και πάντως αν υπάρχει, δεν την ασκεί η μείζων αντιπολίτευση όπως θεσμικά έχει το ρόλο.

Οι συζητήσεις αυτές παίρνουν τη μορφή εξομολογήσεων, ψυχοθεραπείας ή και προετοιμασίας κλίματος για νέες πρωτοβουλίες ειδικά στη Βάρη, το τελευταίο διάστημα από ανθρώπους που αισθάνονται ότι έχουν να προσφέρουν αλλά δεν τους δίνεται η δυνατότητα.

Είναι ίσως νωρίς να μιλήσουμε για κινήσεις στο προσκήνιο, όμως η ώρα αυτή δεν φαίνεται να αργεί…

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας