Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Δημοτικό Συμβούλιο

Το γνωστό άγνωστο νέο δεξί χέρι του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου

Προσελήφθη και επισήμως στα μέσα Νοεμβρίου η κ. Βικτωρία Δερδεμέζη ως ειδικός συνεργάτης του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Η Βικτωρία Δερδεμέζη κατέλαβε έτσι μία από τις τρεις κενές θέσεις Ειδικών Συμβούλων ή Ειδικών Συνεργατών για τις οποίες αποφασίζει προσωπικά ο Δήμαρχος. Τα καθήκοντά της σύμφωνα με την απόφαση του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου αφορούν στην παροχή συμβουλών και διατύπωση γνωμών, γραπτά ή προφορικά επί θεμάτων διοικητικού δικαίου – δημόσιας διοίκησης.

Η πολιτική καριέρα της Βικτωρίας Δερδεμέζη ξεκίνησε το 2010, όταν ήταν υποψήφια τοπική σύμβουλος για τη Δημοτική Κοινότητα Βούλας με το ψηφοδέλτιο του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου. Τότε, έλαβε 189 σταυρούς και δεν εξελέγη. Στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές δεν έθεσε υποψηφιότητα.

Η Βικτωρία Δερδεμέζη είναι δικηγόρος και έχει έντονη παρουσία ως ειδική σύμβουλος ή συνεργάτις σε Επιτροπές και δημόσιους φορείς από το 2004, έχοντας διοριστεί από πολιτικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με το βιογραφικό της, από το 1991 ως το 1999 παράλληλα με τις νομικές σπουδές της εργάστηκε στην ΕΡΤ.

Την περίοδο 2004 – 2006 διετέλεσε ειδική σύμβουλος του τότε Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας (κυβέρνηση Κ. Καραμανλή), Πάνου Παναγιωτόπουλου.

Την περίοδο 2007 – 2009 διετέλεσε ειδική σύμβουλος στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης – Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας.

Από τον Αύγουστο του 2012 μέχρι και σήμερα (κυβέρνηση Α. Σαμαρά) κατέχει θέση Ειδικής Συνεργάτιδας στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα Μέσων Ενημέρωσης Γιάννη Παναγιωτόπουλου.

Τον Νοέμβριο του 2013 διορίστηκε με τριετή θητεία ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων & Απαλλοτριώσεων (Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου που εποπτεύεται από τo Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού) από τον τότε υπουργό Πάνο Παναγιωτόπουλο.

Σήμερα επίσης είναι μέλος της νέας διοίκησης του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, που όρισε ο σημερινός Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Η Βικτωρία Δερδεμέζη επίσης συμμετείχε ως μέλος και στην Ειδική Επιτροπή για την Επαναλειτουργία της Δημόσιας Τηλεόρασης, που συνέστησε τον Αύγουστο του 2013 η κυβέρνηση Σαμαρά, αμέσως μετά το οριστικό κλείσιμο της ΕΡΤ.

Γνωστή λοιπόν στην τοπική κοινωνία, άγνωστη όμως η πολυσχιδής της δραστηριότητα.

Εμείς ευχόμαστε στην κυρία Δερδεμέζη καλή θητεία στο νέο της πόστο στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και να ανταποκριθεί με επιτυχία στα πολλαπλά της καθήκοντα.

 

 

4 Σχόλια

4 Comments

 1. κυρία Ελένη

  19 Δεκεμβρίου 2014 at 4:36 μμ

  Κύριε Λαουτάρη, αν όσα γράφετε είναι ακριβή, τότε πρόκειται για ένα ΑΙΧΣΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ πολιτικής ευνοιοκρατίας και αγυρτίας!!! Μάλιστα, ΑΓΥΡΤΙΑΣ!!!
  Χωρίς να είμαι σε θέση να αμφισβητήσω τα αντικειμενικά προσόντα της κυρίας Δερδεμέζη, για την οποία πρώτη φορά ακούω να γίνεται λόγος, ως Ελληνίδα πολίτης και ως μάνα αισθάνομαι βαθύτατα ΠΡΟΣΒΕΒΛΗΜΕΝΗ γιατί και τα δικά μου τα παιδιά (και όχι μόνο) και τα μεταπτυχιακά τους έχουν και τις γλώσσες τους κι ένα σωρό προσόντα…
  Αλλά τα δικά μου μου (και όχι μόνο) παιδιά, παρά τις γνώσεις και τα προσόντα τους το ένα είναι άνεργο και το άλλο φυτοζωεί με ένα χαρτζιλίκι που της δίνουν ως ωρομίσθια, ενώ δουλεύει πάνω από οκτώ ώρες -σε εστιατόριο παρακαλώ- και λέει κι ευχαριστώ από πάνω!
  Από την άλλη, οι “δουλειές” της κυρίας Ειδκού Συμβούλου σαν αργομισθίες μου ακούγονται, εύχομαι να κάνω λάθος πάνω σ’ αυτό.
  Σε κάθε περίπτωση, επανλαμβάνω, αν ισχύουν οι πληροφορίες σας, πρόκειται για μέγα ΣΚΑΝΔΑΛΟ, ΑΙΣΧΟΣ, ΝΤΡΟΠΗ!
  Σας παρακαλώ να μη διαγράψετε το σχόλιό μου ως “υβριστικό” ή κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο πολιτικά ορθό, παίρνω στο ακέραιο την ευθύνη των λόγων μου.
  Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

 2. Κωνσταντίνος Μίχος

  22 Δεκεμβρίου 2014 at 6:58 μμ

  Αγαπητή κυρία Ελένη άδικα έχετε εκνευρισθεί τόσο…η πρόσληψη της κυρίας Δερδεμέζη είναι καθόλα νόμιμη!

 3. κυρία Ελένη

  23 Δεκεμβρίου 2014 at 11:40 πμ

  Αγαπητέ κύριε Μίχο νόμιμη καθ’ όλα ή καθόλου, με μπερδέψατε :Ρ
  Και, εν πάση περιπτώσει, έστω ότι είναι νόμιμη, είναι όμως και ΗΘΙΚΗ;;;;
  Κύριε Λαουτάρη, είδα τις “διευκρινίσεις” που δημοσιεύσατε, αλλά παραμένω με τις εξής βασικές απορίες, στις οποίες και θα περιμένω απάντηση από το γραφείο του Δημάρχου:
  1) Με βάση ποια κριτήρια επιλέχθηκε η κυρία Δερδεμέζη και όχι οποιοσδήποτε άλλος/η με ίδια ή και περισσότερα προσόντα;
  2) Τι μισθό παίρνει η κυρία αυτή και ποιες ακριβώς είναι οι υποχρεώσεις της;
  Και πάλι ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας