Το γνωστό άγνωστο νέο δεξί χέρι του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου

Το γνωστό άγνωστο νέο δεξί χέρι του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου

Προσελήφθη και επισήμως στα μέσα Νοεμβρίου η κ. Βικτωρία Δερδεμέζη ως ειδικός συνεργάτης του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Η Βικτωρία Δερδεμέζη κατέλαβε έτσι μία από τις τρεις κενές θέσεις Ειδικών Συμβούλων ή Ειδικών Συνεργατών για τις οποίες αποφασίζει προσωπικά ο Δήμαρχος. Τα καθήκοντά της σύμφωνα με την απόφαση του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου αφορούν στην παροχή συμβουλών και διατύπωση γνωμών, γραπτά ή προφορικά επί θεμάτων διοικητικού δικαίου – δημόσιας διοίκησης.

tspg

Η πολιτική καριέρα της Βικτωρίας Δερδεμέζη ξεκίνησε το 2010, όταν ήταν υποψήφια τοπική σύμβουλος για τη Δημοτική Κοινότητα Βούλας με το ψηφοδέλτιο του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου. Τότε, έλαβε 189 σταυρούς και δεν εξελέγη. Στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές δεν έθεσε υποψηφιότητα.

Η Βικτωρία Δερδεμέζη είναι δικηγόρος και έχει έντονη παρουσία ως ειδική σύμβουλος ή συνεργάτις σε Επιτροπές και δημόσιους φορείς από το 2004, έχοντας διοριστεί από πολιτικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με το βιογραφικό της, από το 1991 ως το 1999 παράλληλα με τις νομικές σπουδές της εργάστηκε στην ΕΡΤ.

Την περίοδο 2004 – 2006 διετέλεσε ειδική σύμβουλος του τότε Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας (κυβέρνηση Κ. Καραμανλή), Πάνου Παναγιωτόπουλου.

Την περίοδο 2007 – 2009 διετέλεσε ειδική σύμβουλος στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης – Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας.

Από τον Αύγουστο του 2012 μέχρι και σήμερα (κυβέρνηση Α. Σαμαρά) κατέχει θέση Ειδικής Συνεργάτιδας στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα Μέσων Ενημέρωσης Γιάννη Παναγιωτόπουλου.

Τον Νοέμβριο του 2013 διορίστηκε με τριετή θητεία ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων & Απαλλοτριώσεων (Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου που εποπτεύεται από τo Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού) από τον τότε υπουργό Πάνο Παναγιωτόπουλο.

Σήμερα επίσης είναι μέλος της νέας διοίκησης του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, που όρισε ο σημερινός Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Η Βικτωρία Δερδεμέζη επίσης συμμετείχε ως μέλος και στην Ειδική Επιτροπή για την Επαναλειτουργία της Δημόσιας Τηλεόρασης, που συνέστησε τον Αύγουστο του 2013 η κυβέρνηση Σαμαρά, αμέσως μετά το οριστικό κλείσιμο της ΕΡΤ.

Γνωστή λοιπόν στην τοπική κοινωνία, άγνωστη όμως η πολυσχιδής της δραστηριότητα.

Εμείς ευχόμαστε στην κυρία Δερδεμέζη καλή θητεία στο νέο της πόστο στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και να ανταποκριθεί με επιτυχία στα πολλαπλά της καθήκοντα.