Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Τοπικα Νεα

Φοροελαφρύνσεις υπόσχεται ο Σαμαράς στη ΔΕΘ

Μετά από πολλά χρόνια η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ έχει έντονο προεκλογικό άρωμα. Είναι χαρακτηριστικό πως ο κομματικός μηχανισμός έχει προχωρήσει σε κινητοποίηση για την ομιλία στο Βελλίδιο και πως ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος έχει «κατασκηνώσει» εδώ και μέρες στη Θεσσαλονίκη για να προετοιμάσει την εκδήλωση,  η οποία θεωρείται στοίχημα και για τον ίδιο.

Στα κατώτερα στρώματα αλλά και στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες αναμένεται να απευθυνθεί ουσιαστικά ο πρωθυπουργός  το πρωί του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη, από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο κάνοντας συγκεκριμένες εξαγγελίες για φοροελαφρύνσεις και δίνοντας υποσχέσεις για λιγότερη αδικία, διορθώσεις και φορολογική ισορροπία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» το πακέτο των στοχευμένων φοροελαφρύνσεων, που καταρτίστηκε εντός του δημοσιονομικού πλαισίου χωρίς να έχει την απόλυτη συμφωνία με την τρόικα είναι η απόλυτη συνθήκη για το Μέγαρο Μαξίμου, ώστε να αλλάξει το κλίμα στην κοινωνία και να ανατραπεί η αρνητική ατμόσφαιρα για την κυβέρνηση που καταγράφεται και στις δημοσκοπήσεις.
Παράλληλα, ο στόχος του κ. Σαμαρά θα είναι να πείσει με το νέο εθνικό του αφήγημα που θα παρουσιαστεί στη ΔΕΘ, μαζί με τον «οδικό χάρτη» επί των οικονομικών, ότι έχει αρχίσει η μεταμνημονιακή περίοδος και θα αναφερθεί με έμφαση και στα επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας το τελευταίο διάστημα, μιλώντας για θετικές επιδόσεις που αναγνωρίζονται από τους εταίρους και πιστωτές.

Ο κ. Σαμαράς στο πλαίσιο του πακέτου των «στοχευμένων φοροελαφρύνσεων» που δεν δημιουργεί, όπως εκτιμούν στο Μέγαρο Μαξίμου, πρόβλημα στην εκτέλεση του προγράμματος και του προϋπολογισμού αναμένεται από το βήμα της ΔΕΘ να ανακοινώσει την μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, καθώς και την μείωση των φορολογικών συντελεστών για  συγκεκριμένες κατηγορίες φυσικών προσώπων, την κατάργηση του φόρου πολυτελείας, θα αναφερθεί στην κατάργηση των περισσότερων φόρων υπέρ τρίτων και στον συμψηφισμό χρεών κράτους–ιδιωτών.

Στην ομιλία του Πρωθυπουργού, η οποία αναμένεται να οριστικοποιηθεί τα ξημερώματα του Σαββάτου, μετά από μακρά σύσκεψη που θα έχει ο κ. Σαμαράς με στενούς του συνεργάτες στο Μακεδονία Παλλάς, όπου θα καταλύσει μετά την έλευσή του από την Ουαλία, όπου βρέθηκε για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, αναμένεται να συμπεριληφθούν εξαγγελίες, όπως: α) μείωση κατά 30% του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, β) αύξηση των δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία (100 για οφειλές έως 100.000 ευρώ και 72 δόσεις για μεγαλύτερα ποσά) και γ) μείωση 50% της έκτακτης Εισφοράς Αλληλεγγύης, η οποία θα επιβάλλεται πιθανότατα και το 2015.

Παράλληλα ο κ. Σαμαράς, εκτός από τα οικονομικά, θα αναφερθεί και στο αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης για την επόμενη περίοδο με στόχο, όπως έχει πει και πάλι στη ΔΕΘ, πριν από δυο χρόνια για την Ελλάδα του 2021.

Επί της ουσίας θα αναδείξει ως εθνικό αφήγημα το σχέδιο για την «Ελλάδα 2021», το οποίο θα αποτελέσει και σημείο αναφοράς το επόμενο διάστημα, θέλοντας να προβάλλει την εθνική αναγκαιότητα για ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας ώστε, όπως πιστεύει και το λέει, «το 2021 να εορταστεί η αναγέννηση της Ελλάδας».

 

Πηγή 

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας