Διαφωνούν οι κάτοικοι με την ανάπλαση της πλατείας Βάρκιζας

Διαφωνούν οι κάτοικοι με την ανάπλαση της πλατείας Βάρκιζας

Την “απόλυτη αντίθεσή” τους προς τη δρομολογημένη ανάπλαση της πλατείας Βάρκιζας δηλώνουν με κείμενο που κυκλοφορούν κάτοικοι της περιοχής.

Μάλιστα, οι δημότες έχουν δώσει μαζικά ραντεβού για να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, στις 7.30 μ.μ. στο Δημαρχείο Βούλας.

tspg

Οι κάτοικοι σχολιάζοντας την προτεινόμενη ανάπλαση [αναλυτικά εδώ] την χαρακτηρίζουν “επιχείρηση τσιμεντοποίησης και νέκρωσης” και απαριθμούν ως “καταστροφικά αποτελέσματα” τα όσα θα φέρει.

Μιλούν συγκεκριμένα για “ηθελημένη συρρίκνωση της κυκλοφορίας (για να εξυπηρετηθούν ορισμένοι που τους ενοχλεί η πολύβουη ζωή της)”, για “μόνιμη και μαζική συμφόρηση κυκλοφορίας και στάθμευσης στην ήδη βεβαρυμένη κυκλοφοριακά παραλιακή” και για “υποβάθμιση, παρακαμή και εξαφάνιση της εμπρικής δραστηριότητας της πλατείας”.

Το κείμενο καταλήγει: “Αν το έργο υλοποιηθεί, θα είναι ένα λάθος οικιστικό και κυκλοφοριακό, με αναστρέψιμο, που υπονομεύει την ποιότητα ζωής των δημοτών μας και εξαναγκάζει τους Βαρκιζιώτες να εξυπηρετούνται τελικά από γειτονικούς δήμους”.

Μάλιστα, την ανακοίνωση συνοδεύει ένα χειρόγραφο σκαρίφημα, όπου ξεχωρίζει μια “ανάπλαση” της πλατείας με φυτεύσεις και δημιουργία λιμνών.

11254312_526056304225455_4760641085812107137_n