Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

ΔΕΗ: Ουρές στους διακανονισμόυς, γιγαντώνονται οι ανεξόφλητες οφειλές

Το σύνθημα «Δεν πληρώνω» υιοθετούν όλο και περισσότεροι συνδρομητές της ΔΕΗ. Στα όρια φτάνει η οικονομική κατάσταση στη ΔΕΗ, καθώς η πορεία των εσόδων της κατρακυλά στην άβυσσο: Κατά 30% αυξήθηκαν οι ανεξόφλητες οφειλές μέσα στους πρώτους εφτά μήνες του 2014, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις εως το τέλος του 2014 οι απλήρωτοι λογαριασμοί θα έχουν ξεπεράσει τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ.
Έτσι διαψεύδονται οι προσδοκίες πως η αποσύνδεση του «χαρατσιού» από τους λογαριασμούς θα ανακούφιζε εισπρακτικά τη ΔΕΗ. Οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις στην εξόφληση των λογαριασμών παρατηρούνται στην κατηγορία της χαμηλής τάσης, δηλαδή στα νοικοκυριά και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, που χρωστούν στη ΔΕΗ περίπου 960 εκατομμύρια ευρώ. Στις αρχές του έτους οι απλήρωτοι λογαριασμοί ήταν περίπου 1,3 δισ. ευρώ, ενώ στα τέλη Ιουλίου ξεπέρασαν τα 1,7 δισ. ευρώ. Στα ποσά αυτά δεν έχουν συνυπολογιστεί οι ανεξόφλητες οφειλές καταναλωτών που έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.

diakan
Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα capital.gr, η ΔΕΗ, προκειμένου να περιορίσει στον περιορισμό του φαινομένου των ανεξόφλητων λογαριασμών, έχει προχωρήσει σε μεγάλο αριθμό διακανονισμών, ενώ ταυτόχρονα προχθές ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 10 δικηγορικών γραφείων που θα κινηθούν για τη διεκδίκηση των οφειλομένων. Μάλιστα στο διαγωνισμό υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον και προσήλθαν περί τα 30 δικηγορικά γραφεία. Η αξιολόγηση και τα αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν το ταχύτερο δυνατόν και στόχος είναι ήδη μέσα στον Οκτώβριο να ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες για την νομική διεκδίκηση οφειλομένων.

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας