Διακοσμητικό είναι το Δημοτικό Συμβούλιο κύριε Δήμαρχε;

Διακοσμητικό είναι το Δημοτικό Συμβούλιο κύριε Δήμαρχε;

Ζήτημα ουσίας και δημοκρατίας εγείρει η απόφαση της δημοτικής αρχής Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης να ανακοινώσει μια σοβαρότατη αλλαγή που αφορά εκατοντάδες δημότες, την επιβολή τροφείων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, χωρίς να έχει προηγηθεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η εν λόγω απόφαση που τροποποιεί επί τα χείρω το καθεστώς φοίτησης των παιδιών για τις οικογένειές τους αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου αλλά και σε πλαστικοποιημένη μορφή στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου.

Την έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής (ΟΑΠΠΑ) και βέβαια δεν έχει καμία ισχύ πριν την επικυρώσει, την τροποποιήσει ή την απορρίψει το μόνο αρμόδιο όργανο του Δήμου, το Δημοτικό Συμβούλιο που αποτελείται από μέλη που εξέλεξαν οι δημότες.

apofasi oappa trofeia

Η παράκαμψη του Δημοτικού Συμβουλίου φανερώνει μια καθεστωτική αντίληψη και μια περιφρόνηση στους δημοκρατικούς θεσμούς.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δεν συγκάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο, έστω και για τυπικούς λόγους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, αυτές τις ημέρες απουσιάζει σε επαγγελματικό ταξίδι.

Βεβαίως, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν απαιτεί την παρουσία του Δημάρχου, που έχει ορίσει και αναπληρωτές (Διονύση Γεωργουλόπουλο και Δημοσθένη Βαμβασάκη).

Προφανώς, στην ερχόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας θα βρεθούν ενώπιον ειλημμένων αποφάσεων καλούμενοι απλώς να τις επικυρώσουν σιωπηρά.

Ένα όργανο διακοσμητικό…