Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Βουλα

Διαλύθηκε το άγαλμα της Βούλας, από τύχη αποφεύχθηκαν τραυματισμοί

Από καθαρή τύχη γλύτωσαν παιδιά κάποιο σοβαρό τραυματισμό χθες το μεσημέρι στον πεζόδρομο της λεωφόρου Βασιλέως Παύλου στη Βούλα, όταν μια μεγάλη γρανιτένια πλάκα από τη βάση του αγάλματος που πρόσφατα τοποθετήθηκε, αποκολλήθηκε και έπεσε με πάταγο στο έδαφος. 

Ο θόρυβος σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ακούστηκε σαν τρακάρισμα και τάραξε όλους όσοι κάθονταν σε απόσταση αρκετών μέτρων, παγώνοντας το αίμα των γονιών που συνειδητοποίησαν ότι ο όγκος του μαρμάρου κάλλιστα θα μπορούσε να έχει πέσει πάνω στα παιδιά που κάθε μέρα κατακλύζουν το συγκεκριμένο σημείο.

Στο σημείο έφτασε ακρετές ώρες μετά το συμβάν ένα κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας για να συμμαζέψει τα σπασμένα κομμάτια του μάρμαρου. Μέχρι τότε, μόνο οι επαγγελματίες της περιοχής κινητοποιήθηκαν τοποθετώντας μια πρόχειρη κορδέλα γύρω από την κολώνα που έσπασε.

13632778_10209024390622038_653679587_o (1)

Άγνωστο παραμένει ακόμα αν το έργο έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί από τον εργολάβο. Κατά τον αντιδήμαρχο, Δημοσθένη Βαμβασάκη, ακόμη υπάρχουν εκκρεμότητες στα ηλεκτρολογικά, όμως κανείς δεν είχε κάνει κάποια σήμανση ότι τα έργα συνεχίζονται.

Σύμφωνα με το δημοτικό σύμβουλο Νίκο Βάση, οι ευθύνες βαραίνουν τον εργολάβο ο οποίος παρέλειψε να βιδώσει τα μάρμαρα στην τσιμεντένια βάση του αγάλματος. Οι πλάκες του γρανίτη κολλήθηκαν πριν στεγνώσει η βάση τους, παρέμεινε υγρασία και επήλθε η αποκόλληση.

“Έχει κληθεί ο εργολάβος να συναντήσει τον δήμαρχο”, ήταν η ενημέρωση ως προς το αν έχουν αναζητηθεί ευθύνες για το περιστατικό.

Τι κόστισαν τα δωρεάν γλυπτά

agalma-voulas

Τα γλυπτά του Κωστή Γεωργίου που έχουν ήδη εγκατασταθεί σε Βούλα και Βουλιαγμένη ήταν δωρεά του γλύπτη. Ο Δήμος πάντως έχει ήδη εκταμιεύσει 15.498 ευρώ για την κατασκευή τους που την ανέλαβε καλλιτεχνικό χυτήριο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Δεν έχει ανακοινωθεί δημοσίως το όνομα του εργολάβου που ανέλαβε την κατασκευή των βάσεων, ούτε και υπάρχει στη Διαύγεια ή στην ιστοσελίδα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης η απόφαση με την οποία ανέλαβε τη συγκεκριμένη εργασία.

Δεύτερο ατύχημα σε ένα χρόνο

‘Ηταν σχεδόν ένα χρόνο πριν, στις 18 Ιουλίου 2015, όταν δύο παιδιά τραυματίστηκαν ελαφριά μετά από την πτώση ομπρέλας που είχε τοποθετήσει η δημοτική αρχή σε ΑΤΜ τράπεζας επί της λεωφόρου Βασιλέως Παύλου.

Η ομπρέλα ανατράπηκε από τον άνεμο συμπαρασύροντας έναν πρόχειρο πάγκο στη βάση της που είχαν τοποθετήσει εργαζόμενοι σε διπλανό κατάστημα και όπου κάθονταν τα παιδιά.

Ουδείς τότε από τους διοικούντες αναζήτησε ευθύνες, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος το “πήρε πάνω του” και όλα ξεχάστηκαν.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα έχει και αυτή η υπόθεση την ίδια τύχη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας