Γαλάζιο διαμάντι αξίας 33 εκατομμυρίων

Γαλάζιο διαμάντι αξίας 33 εκατομμυρίων

Φωτό:  Η Danielle Mascettti, εμπειρογνώμων του οίκου Sotheby’s, εξετάζει το διαμάντι λίγο πριν την έναρξη της δημοπρασίας.

 

Aκόμα δεν ξέρουμε ποια θα είναι η «τυχερή» γυναίκα που θα φορέσει ένα δαχτυλίδι που το στολίζει ένα διαμάντι αξίας 32,6 εκατ. δολαρίων (περίπου 6 εκατ. ευρώ) που το αγόρασε ένας συλλέκτης από το Χονγκ Κονγκ ένα μπλε διαμάντι περίπου 10 καρατίων σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s στη Νέα Υόρκη. Το διαμάντι αυτό, βάρους 7,03 καρατίων, είναι δεμένο σε ένα δαχτυλίδι από πλατίνα. Τα γαλάζια διαμάντια είναι τα σπανιότερα και ακριβότερα στον κόσμο μετά τα κόκκινα. H εξόρυξη του διαμαντιού έγινε πέρυσι στη Νότια Αφρική.

Ο αγοραστής που διατήρησε την ανωνυμία του απέκτησε το διαμάντι κάνοντας την υψηλότερη πλειοδοσία μεταξύ των άλλων έξι υποψηφίων αγοραστών.

Μάλιστα, σημειώθηκε νέο ρεκόρ τιμής ανά καράτι για διαμάντια που έχουν πουληθεί μέχρι σήμερα, ενώ η τελική τιμή τιμή πώλησης του μπλε διαμαντιού ήταν σχεδόν διπλάσια σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις.

Ο ιδιοκτήτης, που τα στοιχεία του δεν έχουν αποκαλυφθεί, έχει το δικαίωμα να ονομάσει το διαμάντι όπως ο ίδιος επιθυμεί. Εσείς, τι όνομα θα διαλέγατε;

 

Το ορυχείο στη Ν. Αφρική όπου βρέθηκε το διαμάντι.