Διαμέρισμα στη Βουλιαγμένη ήταν φυλακή για θύματα τράφικινγκ

Διαμέρισμα στη Βουλιαγμένη ήταν φυλακή για θύματα τράφικινγκ

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση σωματεμπορίας και γενετήσιας εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, την Παρασκευή συνελήφθησαν σε περιοχή της Δυτικής Αττικής και στην Γλυφάδα, ύστερα από ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε οικίες και οίκους ανοχής, δύο μέλη της σπείρας.

tspg

Πρόκειται για έναν 48χρονο ημεδαπό και έναν 36χρονο υπήκοο Αλβανίας. Επιπλέον, συγκατηγορούμενη για τα ίδια αδικήματα, είναι μία 30χρονη υπήκοος Αλβανίας, η οποία αναζητείται.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συστήσει το τελευταίο εξάμηνο εγκληματική οργάνωση με σκοπό την κατ’ επάγγελμα και από κερδοσκοπία γενετήσια εκμετάλευση αλλοδαπών γυναικών, τις οποίες εντόπιζαν σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, μέσω οίκων ανοχής που εκμεταλλεύονταν τα μέλη της οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, ο 48χρονος εντόπιζε μέσω διαδικτύου τα θύματα, τα οποία βρίσκονταν σε δεινή οικονομική κατάσταση και με το πρόσχημα παροχής νόμιμης εργασίας, τα έπειθε να έλθουν στη χώρα μας.

Μετά την άφιξή τους, τις παραλάμβανε και τις εγκαθιστούσε σε διαμέρισμα στη Βουλιαγμένη από όπου τις επιτηρούσε. Στη συνέχεια, με την παροχή ψευδών υποσχέσεων πληρωμών, απειλών και βίας, τις μετέφερε, κατά περίπτωση, σε οίκους ανοχής της Αττικής τους οποίους εκμεταλλεύονταν τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, παρακρατώντας άπαντες το σύνολο των εσόδων.

Από την αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκαν δύο γυναίκες, θύματα εμπορίας, από τις οποίες η μία διέφυγε από τον έλεγχο της οργάνωσης σε προγενέστερο χρόνο και στην άλλη παρασχέθηκε προστασία και αρωγή.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.