Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Δημοτικό Συμβούλιο

Θάνος Ματόπουλος: “Ακομμάτιστη η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών”

“Καμία σχέση με την πραγματικότητα” δεν έχει κατά τη Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης δημοσίευμα στην Αυγή που παρουσιάζει τον Θάνο Ματόπουλο ως “εκλεκτό” της Κουμουνδούρου. 

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας που απηχεί απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ ενέταξε τον Θάνο Ματόπουλο στις “99 υποψηφιότητες” που θα στηρίξει το κυβερνών κόμμα στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Το πρόβλημα βέβαια ήταν ότι η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών ακόμη δεν έχει αποφασίσει με τις διαδικασίες της ποιος θα τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου.

Στην ανακοίνωση της παράταξης επισημαίνεται ότι τα μέλη της ΡΙΚΙΠ “αποφασίζουν σε ανοιχτές συνελεύσεις για όλα τα θέματα” και ότι “η έναρξη της διαδικασίας της κατάρτισης του ψηφοδελτίου για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές και της επιλογής του επικεφαλής έχει ήδη ανακοινωθεί ότι θα πραγματοποιηθεί σε ανοιχτή συνέλευση στις 27 Ιανουαρίου”.

Επίσης, η παράταξη υπογραμμίζει ότι “σε αρκετές περιπτώσεις στάθηκε δυναμικά αντίθετη σε μνημονιακές επιλογές της παρούσας κυβέρνησης αλλά και διάφορων νεοφιλελεύθερων απόψεων”.

Το κείμενο της ανακοίνωσης στάλθηκε προς δημοσίευση στην Αυγή.

Επιπλέον, ο Θάνος Ματόπουλος με προσωπική του επιστολή στη δημοσιογράφο της Αυγής, Ηλέκτρα Βισκαδουράκη, επισήμανε:


Αγαπητή κα Ηλέκτρα Βισκαδουράκη, χρόνια πολλά και ευτυχισμένος ο νέος χρόνος.

Με ενημέρωσαν για το άρθρο σας που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΑΥΓΗ στις 2 Γενάρη σχετικά με τους υποψήφιους Δημάρχους στις εποικημένες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μάη, οι οποίοι στηρίζονται από το κόμμα του Σύριζα, με τίτλο «Στη μάχη για την αναμέτρηση του Μαΐου» και θέλω να σας ενημερώσω για την παραδοξότητα των γραφόμενων σε ό,τι με αφορά, τα εξής:

Η προσωπική μου διαδρομή σαν πολιτικά σκεπτόμενου ενεργού πολίτη δεν είχε ποτέ την κομματική στήριξη – εύνοια κανενός κόμματος. Έχω πειστεί πλέον ότι η ενδεδειγμένη και δημοκρατική λύση για την κακοδαιμονία του πολιτικού συστήματος είναι η δουλειά βάσης σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών, χωρίς καμία εμπλοκή κανενός κόμματος, από πολίτες που κοινά αναζητούν και δυναμικά διεκδικούν την επίλυση των προβλημάτων για την βελτίωση του επιπέδου ζωής τους με αλληλεγγύη και ισονομία.

Την τελευταία τετραετία, που με τίμησαν οι συναγωνιστές με την εμπιστοσύνη τους και με ανέδειξαν επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ( ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β.) και ακολούθως οι συμπολίτες μας με την ψήφο τους έδωσαν στην ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β. μία θέση στο Δημοτικό συμβούλιο, παλεύουμε ακομμάτιστα για όλα όσα η ιδρυτική διακήρυξη και το προεκλογικό πρόγραμμα μας αναφέρουν. Σας ενημερώνω ότι η ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β. με βάση τις καταστατικές της λειτουργίες αποφασίζει σε τακτά χρονικά διαστήματα για όλα τα θέματα με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες. Επομένως και για το επίμαχο θέμα της εκ νέου υποψηφιότητας μου θα αποφασίσει, με ψηφοφορία μεταξύ των συνυποψήφιων, το αρμόδιο όργανο το οποίο είναι η γενική συνέλευση των μελών.

Στην διάρκεια αυτής της τετραετία σαν Δημοτική κίνηση πολιτών και εγώ σαν επικεφαλής δεν διαπιστώσαμε ότι έχουμε καμία στήριξη στο δύσκολο έργο μας από κανένα κόμμα και κυρίως από το κυβερνών. Δεν βρήκαμε ανταπόκριση και ευήκοα ώτα σε καμία από τις διεκδικήσεις μας και σε πολλές περιπτώσεις ήμασταν σαφώς απέναντι στις επιλογές της κυβέρνησης.

Επομένως η αναφορά στο άρθρο σας σχετικά με την στήριξή μου από τον Σύριζα σαν υποψήφιο Δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, δεν θεωρώ ότι έχει λογική βάση και είναι το λιγότερο παράδοξη.

Θάνος Ματόπουλος


 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας