Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Δημοτικό Συμβούλιο

Διαψεύδει τη συναλλαγή του Δήμου με offshore ο Κωνσταντέλλος

Βαριές κουβέντες χρησιμοποίησε ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να διαψεύσει φήμες και ψιθύρους σχετικά με το μεγάλο έργο αλλαγής του δημοτικού φωτισμού.

Σχολιάζοντας ανώνυμα email που εστάλησαν σε κάποιους δημοτικούς συμβούλους τα οποία επιχειρούσαν να πλήξουν τη νομιμότητα και το κύρος της σύμβασης που υπέγραψε ο Δήμος με την ανάδοχο εταιρεία του έργου (ύψους 1,6 εκατομμυρίων ευρώ), ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος έκανε λόγο για “βρωμιές και πιέσεις”.

Ο δήμαρχος φωτογράφισε ως αποστολείς τους “αντίζηλους” και αυτούς που “χάνουν τις δουλειές” και χαρακτήρισε αυτή τη συζήτηση “ανοησία που αποπροσανατολίζει”.

Ο ανώνυμος συντάκτης του email υποστήριξε ότι μέτοχος της εταιρείας με την οποία υπέγραψε τη σύμβαση ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης εμφανίζεται υπεράκτια (offshore) εταιρεία με έδρα τις Παρθένες Νήσους.

Με μια σειρά από επισυναπτόμενα έγγραφα, τα οποία βέβαια είναι πολύ δύσκολο να επαληθευτούν ή να βεβαιωθεί ότι δεν έχουν παραποιηθεί, ο ανώνυμος αποστολέας έδειχνε πράγματι τη συμμετοχή της offshore, αντιγράφοντας μάλιστα και τη νομοθεσία που απαγορεύει στους ΟΤΑ να συνάπτουν μαζί τους κάθε είδους σύμβαση.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος πάντως είπε ότι “ζητήσαμε και πήραμε ονομαστικό μετοχολόγιο πριν υπογράψουμε και δεν υπάρχει καμία offshore, μόνο φυσικά πρόσωπα”.

Διαβεβαίωσε μάλιστα πως το έργο αλλαγής του δημοτικού φωτισμού με λάμπες εξοικονόμησης νέας τεχνολογίας, θα ξεκινήσει στις 20 Νοεμβρίου από τα κεντρικά σημεία του Δήμου.

Οπωσδήποτε, αν ευσταθούν οι καταγγελίες, αναμένουμε από τους έχοντες έννομο συμφέρον να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για να κρίνει την υπόθεση. Αλλιώς, η πρακτική αποστολής email εγείρει υποψίες για τη σκοπιμότητά της.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας