Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Βαρη

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για διαρρήξεις ΙΧ στη Βάρη

Ένα ανησυχητικό φαινόμενο βρίσκεται σε έξαρση αυτές τις ημέρες. 

Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων που φτάνουν στο 3vita.gr, έχουν πληθύνει οι διαρρήξεις ΙΧ αυτοκινήτων στη Βάρκιζα, ένα φαινόμενο που πλέον επεκτάθηκε και στη Λαθούριζα.

Οι διαρρήκτες έχουν ως στόχο τα μικροκοσμήματα που οι κάτοχοι των ΙΧ αυτοκινήτων κρεμούν συνήθως στον καθρέφτη και ό,τι άλλο αντικείμενο αξίας βρουν στο εσωτερικό των οχημάτων.

Οι ανησυχίες για την εξάπλωση της μικροεγκληματικότητας στην περιοχή έρχονται σε μια στιγμή που συζητείται η κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Βάρης, λόγω συγχωνεύσεων και εξοικονόμησης πόρων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, γεγονός που εντείνει ένα κλίμα ανασφάλειας.

Μια ανάλογη συζήτηση έγινε και χθες Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, στο Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, το οποίο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να συγκροτήσει Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης της Παραβατικότητας, ένα όργανο το οποίο σύμφωνα με τη θέση της δημοτικής αρχής, πρέπει να έχει συμμετοχή πολιτών που γνωρίζουν το αντικείμενο από την επιστημονική ή επαγγελματική ενασχόλησή τους.

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης (Ματόπουλος, Δόγκας, Πασακυριάκος) εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους ώστε να μη γίνει το όργανο αυτό “μέσο για τηλεκάρφωμα αντί για μέσο πρόληψης της εγκληματικότητας”, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Δημοσθένης Δόγκας, ενώ ο Κώστας Πασακυριάκος δήλωσε ότι υπάρχει πρόβλημα στο τι ορίζει καθένας με τον όρο “παραβατικότητα”.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας