Εσωτερικός δολιοφθορέας παραβίασε το γραφείο του Σπύρου Πανά

Χοντραίνει το προεκλογικό κλίμα στο Δήμο Bάρης Βούλας Βουλιαγμένης, καθώς χθες βράδυ σημειώθηκε διάρρηξη στο γραφείο του Δημάρχου, Σπύρου Πανά, καθώς και στο εμπιστευτικό πρωτόκολλο του Δημάρχου, στον πρώτο όροφο του Δημαρχείου της Βούλας.

Η περιγραφή του συμβάντος όπως προκύπτει από τις έρευνες της Ασφάλειας αλλά και της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης που έχει την εποπτεία του συναγερμού στο δημαρχιακό μέγαρο, δείχνει ότι ο δράστης (ή οι δράστες) βρήκαν κλειδιά του γραφείου του Σπύρου Πανά, ενώ νωρίτερα είχε (ή είχαν) αποσυνδέσει το συναγερμό στα σημεία όπου θα έψαχναν.

tspg

Διάρρηξη έγινε στα ντουλάπια του εσωτερικού πρωτοκόλλου όπου προφανώς κάποιοι κάτι έψαχναν. Από το γραφείο Δημάρχου αφαιρέθηκε ένας φορητός υπολογιστής ο οποίος όμως βρέθηκε σε άλλο σημείο του κτιρίου παρατημένος, καθώς ο συναγερμός τελικά χτύπησε από ραντάρ του ισογείου που δεν είχε απενεργοποιηθεί.

Η σχετική αναλυτική ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου:

Διάρρηξη στο γραφείο του Δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Σπύρου Πανά στο Δημαρχιακό Μέγαρο έγινε τα ξημερώματα της 14ης Απριλίου 2014.

Η Ασφάλεια ερεύνησε το χώρο όπου διαπιστώθηκε η απουσία του φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή από το γραφείο Δημάρχου, ο οποίος όμως βρέθηκε κατά την έρευνα σε άλλο σημείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης στην είσοδο του γραφείου ενώ τα ντουλάπια του εμπιστευτικού πρωτόκολλου βρέθηκαν παραβιασμένα και όλοι οι φάκελοι ανοιγμένοι με τα αρχεία διασκορπισμένα.

Σημειώνεται ότι τεχνικός της εταιρείας που είναι υπεύθυνη για τη φύλαξη του χώρου μετά τον έλεγχο που προέβη στο σύστημα συναγερμού διαπίστωσε ότι είχαν αποσυνδεθεί εκ των έσω όλα τα ράνταρ του 1ου ορόφου, όπου βρίσκεται και το γραφείο Δημάρχου και αρκετά ραντάρ από το ισόγειο του κτιρίου.

Ήδη έχει κατατεθεί αυτεπάγγελτα μήνυση κατ’ αγνώστων ενώ η Ασφάλεια ερευνά το συμβάν.