Δόγκας: Διασφάλιση όλων των εργαζομένων στον Αστέρα Βουλιαγμένης

Δόγκας: Διασφάλιση όλων των εργαζομένων στον Αστέρα Βουλιαγμένης

Την “αμέριστη στήριξή της προς τους εργαζόμενους του συγκροτήματος Αστέρας Βουλιαγμένης, οι οποίοι την εβδομάδα αυτή αποφάσισαν κινητοποιήσεις για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους” εξέφρασε με ανακοίνωσή της η Δημοτική Βούληση Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, η παράταξη του Δημοσθένη Δόγκα.

Παράλληλα, ο Δημοτικός Σύμβουλος κατηγορεί τόσο τον πρώην Δήμαρχο, Σπύρο Πανά, όσο και τον νυν, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο ότι αμέλησαν να εξασφαλίσουν “αντισταθμιστικά οφέλη” για την τοπική κοινωνία που θα επιβαρυνθεί από τις εργασίες της ανακαίνισης του ξενοδοχείου.

tspg

Τονίζεται σχετικά:

Μια από τις μελανές σελίδες της επένδυσης στο Λαιμό, όπως έχει εξελιχθεί μέχρι σήμερα, πέρα από το εξευτελιστικό τίμημα και την ανησυχητική αλλαγή των όρων δόμησης στο ακίνητο, που μας κάνουν ιδιαίτερα επιφυλακτικούς ως προς τη συνέχεια, είναι και το γεγονός ότι οι 650 περίπου εργαζόμενοι του ξενοδοχείου επιδιώκεται μεθοδικά από τη σημερινή διοίκηση να οδηγηθούν στην ανεργία. Αυτό διαφάνηκε από την πρόταση “εθελουσίας εξόδου” που τους έγινε και την οποία απέρριψαν μέσω του Σωματείου τους.

Συντασσόμαστε με το αίτημα των εργαζομένων να παραμείνουν στην εργασία τους κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης και να διατηρηθεί το σύνολο του σημερινού προσωπικού μετά το πέρας των εργασιών.

Τόσο ο πρώην Δήμαρχος, Σπύρος Πανάς όσο και ο νυν, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ένθερμοι και οι δύο υποστηρικτές της δρομολογηθείσας επένδυσης, δυστυχώς δεν προνόησαν ώστε να δοθούν αντισταθμιστικά οφέλη από τους επενδυτές για την τοπική κοινωνία που θα δοκιμαστεί από την κατασκευή των νέων υποδομών και τη λειτουργία της νέας επιχείρησης.

Η Δημοτική Βούληση με ειδική επιστημονική ημερίδα που διοργάνωσε τον Φεβρουάριο του 2016 επισήμανε από νωρίς τις παγίδες της επένδυσης ως προς το πολεοδομικό καθεστώς και τον αρχαιολογικό πλούτο του συγκεκριμένου σημείου, ενώ παράλληλα έκρουσε και τον κώδωνα το κινδύνου για το μέλλον των εκατοντάδων εργαζομένων.

Τώρα που έφτασε η ώρα της υλοποίησης του έργου, έστω και μετά την υπογραφή των συμφωνιών, είναι η ώρα να επιδείξει πυγμή η δημοτική αρχή Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για τη διασφάλιση των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας και των εργαζομένων του Αστέρα, που είναι αναπόσπαστο πλέον κομμάτι της περιοχής μας“.