Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Ανεξάρτητη Κίνηση

Διαξιφισμοί Κωνσταντέλλου – Σίνα στο Δημοτικό Συμβούλιο (video)

Ένα από τα πλέον σοβαρά ζητήματα που απασχόλησαν τα τελευταία χρόνια τη δημοτική διοίκηση Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης συζητήθηκε ξανά στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Ο λόγος για τη διαχείριση του ταμείου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατά τα έτη 2012-2014, ο έλεγχος της οποίας οδήγησε σε ευρήματα που σήμερα εξετάζονται από τη δικαιοσύνη. Πρέπει να σημειωθεί ότι η εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης ακόμη εκκρεμεί (σύμφωνα με πληροφορίες, η πρωτόδικη διαδικασία έχει οριστεί για τον Φεβρουάριο) ενώ ήδη έχει κινηθεί η προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία εναντίον της τότε προέδρου Μαρίας Σίνα.

Όπως είναι ευνόητο, η υπόθεση αυτή δυναμιτίζει το προεκλογικό κλίμα, καθώς η Μαρία Σίνα δηλώνει στους κοινωνικούς της κύκλους ότι θα τεθεί επικεφαλής παράταξης διεκδικώντας τη δημαρχία, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει προβεί σε κάποια δημόσια δήλωση.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου, στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επανέφερε το θέμα, απαντώντας σε σχόλια της Μαρίας Σίνα κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.

Κρατώντας τις εκτυπωμένες από τις τράπεζες κινήσεις των λογαριασμών, είπε ότι η Μαρία Σίνα προέβη σε αναλήψεις ποσών συνολικού ύψους 25.000 ευρώ όχι ένα μήνα πριν λήξει η θητεία της, όπως εκείνη είχε υποστηρίξει, αλλά τρεις μέρες πριν την αλλαγή της δημοτικής αρχής και συγκεκριμένα στις 28 και 29 Αυγούστου (ενώ η διοίκηση Πανά παρέδωσε στη διοίκηση Κωνσταντέλλου στις 31 Αυγούστου 2014).

Η τοποθέτηση αυτή εξόργισε τη Μαρία Σίνα, που κατηγόρησε τον Δήμαρχο ως ψεύτη σε υψηλούς τόνους. Η ένταση κλιμακώθηκε απότομα και προτού η Μαρία Σίνα παραθέσει ολόκληρη την άποψή της, το προεδρείο της αφαίρεσε το λόγο. Μεταξύ έντονων αντεγκλήσεων είπε πάντως ότι η θητεία της Σχολικής Επιτροπής έληξε στις 29 Οκτωβρίου 2014 και όχι νωρίτερα, όταν δηλαδή εξελέγη από το Δημοτικό Συμβούλιο που προέκυψε από τις εκλογές, η νέα σύνθεση της Επιτροπής.

Επί της ουσίας η Μαρία Σίνα υποστηρίζει ότι προέβη στην ανάληψη μετρητών από τους λογαριασμούς της Σχολικής Επιτροπής επειδή μετά τις 31 Αυγούστου 2014 και μέχρι να αναλάβει η νέα διοίκηση της Επιτροπής, δεν θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν τα χρήματα αυτά ελλείψει νόμιμου εκπροσώπου έναντι των τραπεζών, ενώ τα σχολεία είχαν επείγουσες ανάγκες. Σύμφωνα με την ίδια πάλι, το σύνολο του ποσού κατευθύνθηκε στα γυμνάσια και τα λύκεια του Δήμου, καλύπτοντας τις ανάγκες αυτές.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος απάντησε ότι η ενέργεια αυτή δεν ήταν απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων που δεν έμειναν ποτέ χωρίς χρήματα, αφού από τον πρώτο χειμώνα της δικής του διοίκησης, ο Δήμος εκταμίευσε συνολικά 132.465 ευρώ για τις ανάγκες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας