Διαζύγιο με την αλήθεια πήρε ο Δημήτρης Δαβάκης (video)

Διαζύγιο με την αλήθεια πήρε ο Δημήτρης Δαβάκης (video)

Την πλέον αμφιλεγόμενη προεκλογική στρατηγική φαίνεται ότι έχει επιλέξει ο επικεφαλής του Κύματος Ενωμένων Πολιτών, Δημήτρης Δαβάκης στο δρόμο προς τις κάλπες για τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Μια “γκρίζα”, αρνητική εκστρατεία εναντίον του σημερινού Δημάρχου, βασισμένη εξ ολοκλήρου σε ανακρίβειες, με παράλληλη ένδεια προγραμματικού λόγου.

Πραγματικά, πρέπει να ένιωσε άβολα από τον ρυθμό των συνειδητών στρεβλώσεων όποιος γνωρίζει επιφανειακά και μόνο τα δημοτικά πράγματα και παρακολούθησε την πρώτη προεκλογική εκδήλωση που διοργάνωσε το Κύμα Ενωμένων Πολιτών, την Κυριακή 14 Απριλίου στη Βούλα.

Μεταξύ πολλών άλλων, ο Δημήτρης Δαβάκης υποστήριξε ότι ο δήμαρχος “προσλαμβάνει παιδιά αιρετών” και “δίνει δουλειές”, ποντάροντας στην ευαισθησία των πολιτών για το φλέγον ζήτημα της ανεργίας που ερεθίζεται προφανώς από τις υπόνοιες ευνοιοκρατίας. Ωστόσο παρέλειψε να ονομάσει έστω και μία τέτοια περίπτωση (αφήνοντας υπόνοιες για όλους τους αιρετούς ανεξαιρέτως) και απέφυγε να διευκρινίσει ότι όπως επιτάσσει η πολύ σφιχτά ελεγχόμενη εφαρμογή των σχετικών νόμων, καμία πρόσληψη στον Δήμο – ολιγόμηνη και πόσω μάλλον μόνιμη – δεν έχει γίνει χωρίς τον έλεγχο του ΑΣΕΠ και χωρίς την οριζόμενη διαφάνεια.

“Ημέτεροι χτίζουν σε αιγιαλούς” ήταν μια ακόμη αποστροφή του υποψηφίου Δημάρχου που απευθυνόταν στο θυμικό των ακροατών του και οι οποίοι δικαίως εξεγείρονται σε μια τέτοια καταγγελία. Παρέλειψε ωστόσο να αναφέρει έστω και μία τέτοια περίπτωση κατάφωρης παραβίασης της ελληνικής νομοθεσίας, αφήνοντας τους πάντες να απορούν ποιοι είναι αυτοί οι “ημέτεροι” και πού έγινε τέτοιο περιβαλλοντικό έγκλημα.

Κατηγόρησε ακόμη τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο ότι έδωσε “άδεια για δόμηση σε οικόπεδο της εκκλησιαστικής περιουσίας”, αναπαράγοντας ένα παλιότερο fake news, προφανώς για να υπονομεύσει τις κινήσεις της δημοτικής αρχής εναντίον της επιδιωκόμενης από την Εκκλησία οικοπεδοποίησης μεγάλου μέρους της Βουλιαγμένης.

Η κινδυνολογία έχει και τα όριά της, όμως ο Δημήτρης Δαβάκης τα ξεπέρασε όταν διαπίστωσε “αλλοίωση πληθυσμού” στον Δήμο, τονίζοντας ότι η περιοχή θα μετατραπεί σε “Κυψέλη και Παγκράτι”, αναφερόμενος μάλλον στους δείκτες της εγκληματικότητας, που πάντως δεν έκανε τον κόπο να αναφέρει.

Οπωσδήποτε όμως ο Δημήτρης Δαβάκης προσέβαλε το ακροατήριό του όταν υποστήριξε ότι στις ακτές της Βούλας (Β’ πλαζ και Κάμπινγκ) που βγήκαν σε δημοπρασία για την ανακαίνισή τους “δεν υπάρχει καμία πρόνοια για κοινόχρηστες χρήσεις” και ότι επίσης τρομάζει “στην ιδέα να μην έχουμε πρόσβαση στις παραλίες μας”, όταν ισχύουν τα ακριβώς αντίστροφα! Ζήτησε μάλιστα “αθλητικές εγκαταστάσεις” και “θερινό κινηματογράφο” εντός των εγκαταστάσεων, ενώ όλοι γνωρίζουν πλέον ότι αυτά προβλέπονται στη μελέτη εδώ και δύο χρόνια και έχει ήδη δρομολογηθεί η κατασκευή τους.

Το κρεσέντο των ανακριβειών όμως ήρθε με τον ισχυρισμό ότι “ο διαγωνισμός είναι σπάνια λέξη” στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και ότι η σημερινή διοίκηση έχει ρεκόρ απευθείας αναθέσεων, όταν ο ίδιος γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ως πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών, ότι το αν γίνεται διαγωνισμός ή απευθείας ανάθεση καθορίζεται όχι από τις διαθέσεις της διοίκησης αλλά από το ύψος της προμήθειας ή του έργου (είναι γνωστός άλλωστε και ο αριθμός των απευθείας αναθέσεων κατά τη διάρκεια και της δικής του θητείας).

Το θέμα ήρθε και στο Δημοτικό Συμβούλιο των 3Β, όπου ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος τόνισε ότι ο Δημήτρης Δαβάκης είπε “40 ψέματα σε 26 λεπτά”. Με αναλυτικές σημειώσεις, ο δήμαρχος των 3Β απάντησε καταιγιστικά σε κάθε λέξη της τοποθέτησης Δαβάκη:

Δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι ο κατάλογος αυτός των ανακριβειών οφείλεται σε άγνοια του Δημήτρη Δαβάκη. Και ενδεχομένως η άγνοια να είναι χειρότερη από το συνειδητό ψέμα, ένα διαχρονικό γνώρισμα άλλωστε των πολιτικών της χώρας μας.