Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Ε όχι και δίδακτρα στο δημόσιο σχολείο!

Εξωφρενική μπορεί να χαρακτηριστεί η πρόταση που διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδη για επιβολή διδάκτρων στα δημόσια σχολεία με σκοπό τη βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος.

Ο βουλευτής, με άρθρο του στην Αυγή, πρότεινε την καταβολη ενός ποσού που αντιστοιχεί κατά μέσο όριο σε 600 ευρώ τον χρόνο ανά μαθητή/οικογένεια με σκοπό, όπως αναφέρει, «οι μαθητές να καλύπτουν όλες τις μαθησιακές τους ανάγκες, και όχι μόνο, μέσα στο σχολείο στη διάρκεια του πρωινού τους ωραρίου και να αποδεσμευτούν πλήρως από κάθε επιπλέον δράση που σχετίζεται με το σχολικό έργο και κοστίζει στους ίδιους και στην οικογένειά τους».

Με αυτό τον τρόπο θα καλύπτονται, σύμφωνα με τη πρόταση, οι μισθοί των εκπαιδευτικών που θα αναλαμβάνουν την πρόσθετη εκπαιδευτική στήριξη των μαθητών και θα περισσεύουν χρήματα που θα αξιοποιούνται για τη φροντίδα υλικοτεχνικής υποδομής, εποπτικού υλικού, βιβλιογραφίας κ.ά.

«Με αυτή τη διαδικασία ουσιαστικά το δημόσιο σχολείο απορροφά και υπερβαίνει τις ανάγκες για εξωσχολική φροντιστηριακή υποστήριξη του μαθητή με εξοικονόμηση πόρων για τη μέση ελληνική οικογένεια, η οποία πλέον δεν αιμορραγεί οικονομικά πληρώνοντας φροντιστήρια σε γλώσσες, σε ιδιαίτερα κ.λπ.» αναφέρει.

Το ποσό που προτείνεται να πληρώνουν οι γονείς κυμαίνεται από μηδέν (για άπορες οικογένειες) έως 120 ευρώ το μήνα για τους εύπορους γονείς ώστε να προκύπτει μέσος όρος 600 ευρώ το χρόνο για κάθε παιδί…

Με ανάρτησή της στο twitter, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου τονίζοντας ότι βασική δέσμευση της Αριστεράς είναι η διασφάλιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

Η ουσία είναι πως οι γονείς ΗΔΗ πληρώνουν: για θέρμανση, για υλικά των εικαστικών μαθημάτων, για καλλιτεχνικές εκδηλώσεις (μέσω των Συλλόγων Γονέων). Η θεσμοποίηση των διδάκτρων στο δημόσιο σχολείο είναι ένα βήμα οπισθοδρόμησης που εδώ και 50 και πλέον χρόνια ΚΑΜΙΑ κυβέρνηση δεν αποτόλμησε να προτείνει.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας