Δίδυμο και στο τιμόνι Κωνσταντέλλος - Ζυγούρης

Δίδυμο και στο τιμόνι Κωνσταντέλλος – Ζυγούρης

Δεν είναι μόνο τα δημοτικά δρώμενα που ενώνουν τον Δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με τον δημοτικό σύμβουλο από τη Βάρη, Νίκο Ζυγούρη.

Ξεκινώντας από τα ράλυ επιδεξιότητας στο Πανόραμα Βούλας, το Audi Coupe 80 GT του 1985 που διατηρεί σε άριστη κατάσταση ο Νίκος Ζυγούρης συμμετέχει πλέον με πλήρωμα τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο σε μια σειρά από αγωνιστικά ραντεβού για ιστορικά οχήματα.

Το τελευταίο ήταν το 21ο ράλυ «24 Ώρες Ελλάδα» που διεξήχθη στις 20 και 21 Οκτωβρίου, όπου οι οδηγοί κλήθηκαν να καλύψουν μια απαιτητική διαδρομή στην Πελοπόννησο συμπληρώνοντας 22 συνεχόμενες ώρες στο τιμόνι.

Το ράλυ ξεκίνησε στις 10 το πρωί του Σαββάτου στην Ελευσίνα και τα 100 οχήματα που συμμετείχαν πέρασαν από Αράχωβα, Πάτρα, Καλάβρυτα, Κλειτορία και Ισθμό προτού επιστρέψουν το επόμενο πρωί της Κυριακής στην Ελευσίνα.

Το Audi από τα 3Β όπως εξομολογήθηκε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος έκανε στην αρχή του αγώνα δύο σοβαρά λάθη πλοήγησης αλλά στη συνέχεια με καλές αποδόσεις κατάφερε να τερματίσει αξιοπρεπώς, στην 11η θέση της κατηγορίας του οχήματος και στην 51η θέση της γενικής κατάταξης.

Τον αγώνα διοργάνωσε ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Σπορ Αυτοκινήτων (ΣΙΣΑ) που δημιουργήθηκε το 1992 από μία ομάδα ρομαντικών ανθρώπων με κοινή αγάπη το κλασικό αυτοκίνητο. Σκοπός του Συλλόγου είναι “η γνωριμία και η σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των ιδιοκτητών παλαιών – κλασικών αυτοκινήτων, η ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με την ιστορία και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των αυτοκινήτων αυτών καθώς και η προώθηση της ιδέας της σωστής διατηρήσεως και αναπαλαιώσεως της αρχικής μορφής τους”.