Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Δημοτικό Συμβούλιο

Διγλωσσία για τη Ρένα Δούρου, ο Κωνσταντέλλος

Αξιοσημείωτες διακυμάνσεις έχουν στο δημόσιο λόγο οι σχέσεις του δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και της περιφερειάρχη Αττικής. 

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος χρησιμοποιεί διπλή γλώσσα με τρόπο ώστε να μην μπορεί κανείς να πει με σιγουριά ποια είναι η άποψή του.

Στις αρχές Οκτωβρίου, η Ρένα Δούρου απηύθυνε μια φιλική επιστολή σε όλους τους δημάρχους της Περιφέρειας (ξεκινούσε με προσφώνηση “συνάδελφοι” χαρακτηριστικά) σχετικά με το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων. Τότε μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος χαρακτήρισε την πρόταση αυτή “ουτοπική και ανέφικτη” χωρίς να κρύβει στο λόγο του την ειρωνεία.

Κι όμως, σύμφωνα με πληροφορίες του 3vita.gr, ο Δήμαρχος των 3Β απάντησε λίγο αργότερα στην Περιφερειάρχη με επιστολή (4 Νοεμβρίου) όπου δήλωνε την “πλήρη ταύτισή” του στο σχέδιο που παρουσίασε η Ρένα Δούρου!

Τι από τα δύο ισχύει; Ας ελπίσουμε ότι ισχύει η επιστολή (verba volant, scripta manent άλλωστε) και ότι τάσσεται υπέρ ενός νέου μοντέλου στη διαχείριση.

Λίγο αργότερα, πάλι από το μικρόφωνο του Δημοτικού Συμβουλίου, κατήγγειλε την περιφερειακή αρχή ότι “αντιμετωπίζει τα παιδιά του Δήμου μας σαν αποπαίδια”, με αφορμή την απόφαση να μη διαθέσει η Περιφέρεια πούλμαν για τη μεταφορά των μαθητών στο Δήμο των 3Β.

Κι όμως, πριν αλέκτορα φωνήσαι, εξέδωσε δελτίο Τύπου με τίτλο “Δούρου – Κωνσταντέλλος συνδιοργανώνουν διημερίδα για το Παράκτιο Μέτωπο”, με θέμα “οι παραλίες στους Δήμους”.

Κι αυτό παρόλο που στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε μαζί με άλλους δημάρχους με τον επικεφαλής της Παράκτιο Μέτωπο ΑΕ, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος απέφυγε προσεκτικά (εδώ το σχετικό δελτίο Τύπου) κάθε δήλωση αντίθεσης, αλλά τουναντίον διαπίστωνε “καλό κλίμα”. Προφανώς δεν είναι τυχαίο ότι στην εν λόγω διημερίδα έχει κληθεί ως ομιλητής και εκπρόσωπος της Παράκτιο Μέτωπο ΑΕ.

Συνδικαλιστικοί ελιγμοί, πολιτικά παιχνίδια ή και τα δύο;

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας