Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τοπικα Νεα

Στα δικαστήρια τα 3Β αναστενάζουν

Αρκετοί πιστεύουν ότι το πέρας των εκλογών και η απόφαση που εξέδωσε πρόσφατα το Εκλογοδικείο εγκαινιάζει μια περίοδο πολιτικής γαλήνης στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική όμως.

Μέσα στο 2015 και έπειτα, μια σειρά από δικαστικές διενέξεις πολιτικού και όχι μόνο χαρακτήρα ρίχνουν τη βαριά τους σκιά στα δημοτικά τεκταινόμενα του παραλιακού Δήμου.

Περιμένοντας το ΣτΕ…

Εν αρχή, και πιο σπουδαία από όλα, είναι η υπόθεση του εκλογικού αποτελέσματος στον Δήμο των 3Β. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι η διαμάχη έχει οριστικά κριθεί, όμως κάνουν λάθος. Η εξάντληση των ένδικων μέσων για την πλευρά της Ανεξάρτητης Κίνησης και τον Σπύρο Πανά ήταν μονόδρομος, με δεδομένο ότι η οριακή διαφορά υπέρ του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου βασίστηκε σε 10 ψηφοδέλτια που δεν υπάρχουν σήμερα πουθενά. Το Συμβούλιο της Επικρατείας καλείται να κρίνει την απόφαση του Εκλογοδικείου και σε περίπτωση που εντοπίσει ότι αυτή πάσχει, τότε αναμένεται νέα εκδίκαση επί της ουσίας της υπόθεσης. Το Συμβούλιο της Επικρατείας θα συνεδριάσει στις 22 Ιανουαρίου 2015 για το θέμα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και παραμένει ακόμη άγνωστο πότε θα εκδοθεί η απόφαση – πιθανότατα εντός ημερών από την εκδίκαση.

…αλλά και τα 10 ψηφοδέλτια

Κομμάτι του ίδιου μεγάλου φακέλου είναι και η άλλη υπόθεση, η μήνυση κατά παντός υπευθύνου που κατέθεσε η παράταξη Πόλη για να ζεις του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου για αλλοίωση εκλογικού υλικού. Όπως έγινε γνωστό μετά την επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων του δεύτερου γύρου των εκλογών, από ένα εκλογικό τμήμα 10 ψηφοδέλτια έγιναν άφαντα. Η υπόθεση αυτή, ως ποινική, ακολουθεί όμως άλλους ρυθμούς και θα εκδικαστεί χωριστά.

Περί δημοσκόπησης

Η εκλογική διαμάχη στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης όμως άφησε ακόμη μια δικαστική εκκρεμότητα. Πρόκειται για τη μήνυση που κατέθεσε ο Σπύρος Πανάς κατά του εκδότη τοπικής εφημερίδας, η οποία στην προεκλογική περίοδο δημοσίευσε μια κατά τα καταγγελλόμενα πλαστή δημοσκόπηση. Κι αυτό διότι ο εκπρόσωπος της εταιρείας την οποία επικαλέστηκε η εφημερίδα (Κάπα research) έχει διαψεύσει ότι διενήργησε ποτέ τέτοια έρευνα. Τα πράγματα περιπλέκονται διότι ο εκδότης της εφημερίδας είναι ο σύζυγος της σημερινής προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, και τότε υποψήφιας του συνδυασμού που κέρδισε. Χωρίς να υπάρχει “οικογενειακή ευθύνη”, γεγονός παραμένει ότι τυχόν καταδίκη του εκδότη, θα πλήξει το πολιτικό και ηθικό κύρος της σημερινής προέδρου.

Μάντεσης κατά Πανά

Οι δικαστικές αίθουσες όμως έχουν κι άλλα “άπλυτα” του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης να
ακούσουν. Ο πρώην δήμαρχος Βούλας, Γιώργος Μάντεσης, έχει καταθέσει αγωγή κατά του πρώην δημάρχου 3Β Σπύρου Πανά, ζητώντας κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Αιτία οι καταγγελίες που δημοσιοποίησε ο Σπύρος Πανάς σχετικά με τον χειρισμό από τη διοίκηση του πρώην Δήμου Βούλας μιας υπόθεσης που μπορεί να κοστίσει στον Δήμο πολύ ακριβά. Συνοπτικά, η διοίκηση Πανά καταλόγισε πράξεις και παραλείψεις στη διοίκηση Μάντεση, που συντέλεσαν κατά το σκεπτικό Πανά στο να χάσει ο δήμος το παραλιακό κέντρο “Νότος” από τη Μετοχική Εταιρεία Εκμεταλλεύσεων Κτήματος Βούλας (ΜΕΕΚΒ). Ο παλιός δήμαρχος της Βούλας αισθάνθηκε ότι θίγεται και προσέφυγε στη δικαιοσύνη. Πάντως, η υπόθεση αυτή αναμένεται να συζητηθεί στο ακροατήριο το 2017.

ΜΕΕΚΒ κατά Δήμου

Η ιστορία αυτή μας φέρνει όμως σε άλλες δικαστικές περιπέτειες του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: Οι νέοι ιδιοκτήτες των παραλιακών αυτών οικοπέδων διεκδικούν από τον Δήμο τα μισθώματα του “Νότος” που εισέπραξε ο Δήμος. Συνολικό ποσό: 12 εκατομμύρια ευρώ! Η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου υπό τον Σπύρο Πανά, έθεσε την υπόθεση σε νέα τροχιά, προσλαμβάνοντας εξωτερικό νομικό γραφείο που χάραξε μια νέα υπερασπιστική γραμμή που απέφερε τους πρώτους καρπούς μέσα στο 2014, καθώς άλλαξε τα δεδομένα και κλήθηκε για πρώτη φορά το Δημόσιο και ο πρώην ΕΟΤ να μιλήσουν για τη διεκδικούμενη έκταση. Είναι ένα ανοιχτό ερώτημα για τη νέα διοίκηση Κωνσταντέλλου πώς θα χειριστεί το θέμα αυτό που μπορεί να τινάξει τη δημοτική μπάνκα στον αέρα.

Καντίνες Καβουρίου

Κολοσσιαίες διεκδικήσεις από τον δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έχουν όμως κι άλλοι. Συγκεκριμένα, η κοινοπραξία που εκμεταλλεύεται τις καντίνες – ταβέρνες στο Καβούρι αξιώνει επίσης 12 εκατομμύρια από τα ταμεία του Δήμου, καθώς όπως υποστηρίζει, οι υπηρεσίες άδικα της χρέωναν προσαυξήσεις στο ποσό που πλήρωνε κάθε μήνα. Ο ίδιος ο Δήμος βέβαια δηλώνει ότι είναι η κοινοπραξία που χρωστά 1,5 εκατομμύρια καθώς έκανε “στάση πληρωμών”. Τον τελικό λόγο και εδώ θα έχουν οι δικαστές, σε άλλη μια υπόθεση που μπορεί να φαλιρίσει τον Δήμο.

[Στη φωτογραφία: Η συνεδρίαση του Εκλογοδικείου για τα 3Β, 1η Σεπτεμβρίου 2014]

Δημοσιεύτηκε στον Παλμό Γλυφάδας, 27-12-2014

1 Comment

1 Comment

 1. MICHAIL

  9 Μαρτίου 2015 at 12:22 μμ

  Σχετικά με την αντιδικία ΜΕΕΚΒ-Δήμου Βούλας και όσον αφορά το οικόπεδο που βρίσκεται το ΝΟΤΟΣ και δύο όμορα οικόπεδα(Ο.Τ. Κ1,Κ2 και Κ3) θα πρέπει να γνωρίζετε ότι έχει κριθεί με αμετάκλητη δικαστική απόφαση ότι η κυριότητα ανήκει στην ΜΕΕΚΒ.
  Η δίκη στην οποία κλήθηκε από το Δικαστήριο το Ελληνικό Δημόσιο να παρέμβει και μέχρι σήμερα δεν το έχει κάνει από όσο γνωρίζω,έχει ως αντικείμενο την κυριότητα της ΜΕΕΚΒ σε άλλα οικόπεδα καΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ καμία σχέση με την προηγούμενη.
  Με εκτίμηση
  MICHAIL

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας