Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Βουλα

Δίκτυο Προστασίας Σαρωνικού: Όχι επιχειρήσεις στις παραλίες

Τις θέσεις του για την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου δημοσιοποίησε το Δίκτυο Προστασίας Σαρωνικού, με αφορμή τη διημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και η Περιφέρεια Αττικής. 

Αναλυτικά, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση:

Η διημερίδα για το Σαρωνικό ανέδειξε και πάλι τα μεγάλα προβλήματα του παραλιακού μετώπου και ιδιαίτερα το πρόβλημα της ιδιωτικοποίησης και της εμπορευματοποίησης του δημόσιου χώρου

Σε μια ακόμη εκδήλωση για το παράκτιο μέτωπο του Σαρωνικού στις 13 & 14/12 στο δημαρχείο του δήμου ΒΒΒ, έγιναν φανερές οι αντιθέσεις ανάμεσα αφενός στην πολιτική της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης των παραλιών, που μέσω του ΤΑΪΠΕΔ και της Εταιρείας ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε προωθεί η κυβέρνηση, πιστή στη μνημονιακή πολιτική της εκποίησης του δημοσίου πλούτου και αφετέρου στη σταθερή και πάγια στάση των κοινωνικών κινημάτων και συλλογικοτήτων για δημόσιες ακτές, ελεύθερες σε όλους τους πολίτες και απαλλαγμένες από κάθε “επιχειρηματικότητα”.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΎ, όπως τονίζει στις αναλυτικά τεκμηριωμένες και δημοσιοποιημένες προτάσεις του, που περιληπτικά παρουσίασε στη διημερίδα ο εκπρόσωπός του Θανάσης Καλογιαντσίδης πρωτίστως ανάμεσα στα άλλα διεκδικεί:

-Να φύγουν από το ΤΑΪΠΕΔ και την εταιρεία «Αττικό Παράκτιο Μέτωπο ΑΕ» και να επανέλθουν στην κυριότητα του δημοσίου οι παραλιακές εκτάσεις που τους παραχωρήθηκαν, πολύ περισσότερο που οι παραχωρήσεις είναι αντισυνταγματικές και παράνομες

-Να ακυρωθεί η σύμβαση παραχώρησης Το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού στην εταιρεία Lamda Development.

-Να ακυρωθεί η παραχώρηση της Χερσονήσου της Βουλιαγμένης στον όμιλο JERMYN STREET REAL ESTATE FUND IV LP,

-Να μη γίνει καμία νέα εμπορική εγκατάσταση στην παραλία του Σαρωνικού και στην περιοχή ανάμεσα στην παραλιακή λεωφόρο και στην ακτή .

-Να κατεδαφιστούν άμεσα οι παράνομες εγκαταστάσεις σε όλη την ακτογραμμή του Σαρωνικού και ιδιαίτερα όσες ήδη έχουν κριθεί κατεδαφιστέες και να απομακρυνθούν από την παραλία τα νυχτερινά κέντρα.

-Οι οργανωμένες ακτές του ΕΟΤ να διατηρήσουν το δημόσιο χαρακτήρα και να έχουν ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στο κοινό.

-Να εξασφαλισθεί η ελεύθερη και απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των πολιτών στις ακτές.

Να προστατευθούν, να αναβαθμισθούν και να αξιοποιηθούν για περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση όλα τα φυσικά οικοσυστήματα της παραλιακής ζώνης και ιδιαίτερα αυτά που έχουν μεγαλύτερη οικολογική αξία (Δέλτα Ιλισού, Ρέμα της Πικροδάφνης, βιότοπος Αλυκών Αναβύσσου κ.α).

-Να προστατευθούν και να αναδειχθούν οι αρχαιολογικοί χώροι στη Γλυφάδα, τη Βούλα, τη Βουλιαγμένη, την Ανάβυσσο και σε όλους τους παράκτιους δήμους.

-Ο χώρος των Αλυκών Αναβύσσου να γίνει πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και προστασίας του σημαντικού οικοσυστήματος των Αλυκών.

-Τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για τις οριστικές αποφάσεις να έχουν οι συλλογικότητες και οι φορείς και τα κινήματα των πολιτών.

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας