Η μετελογική δήλωση του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου (video)

Πλαισιωμένος από τους στενούς του συνεργάτες, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στις 3.30 περίπου τα ξημερώματα της Δευτέρας έκανε τις πρώτες δηλώσεις του, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος για τις εκλογές του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Ο σύμφωνα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα νέος δήμαρχος (κάτι όμως που ήδη αμφισβητείται στα αρμόδια δικαστήρια), αφού ευχαρίστησε την παράταξη και την οικογένειά του στάθηκε στην επικράτηση της “Πόλης για να ζεις” με 12 ψήφους διαφορά την οποία χαρακτήρισε “μικρό θαύμα“, αλλά και δικαίωση του “Δαβίδ έναντι του Γολιάθ“. Μίλησε για “βραχύ αποτέλεσμα” το οποίο όπως σωστά προέβλεψε, “θα αποτελέσει αντικείμενο αμφισβήτησης”, όμως πρόσθεσε ότι ο ίδιος το θεωρεί “καθαρή νίκη“.

Μεγάλο μέρος της ομιλίας του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου αφιερώθηκε στην πολιτική κριτική που του ασκήθηκε από τον τοπικό Τύπο κατά τον προεκλογικό αγώνα, που κατά τον ίδιο συνιστούσαν “λοιδορίες” στο μεγαλύτερο μέρος τους. Όπως είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος σε όσους του άσκησαν κριτική, “τους δηλώνω ότι έχω μεγαλοψυχία και τους συγχωρώ“, καλώντας τους παράλληλα να περάσουν “από το δημοτικό καθαρτήριο” (προς την παραταξιακή …Εδέμ άραγε;).

Παράλληλα, κάλεσε τους πολιτικούς του αντιπάλους “να αφήσουν πίσω το γκρι και να έρθουν στο λευκό, το γαλάζιο και το ερυθρό“.

Τέλος, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος προετοίμασε τους συνεργάτες για μια περίοδο επαγγελματικής απουσίας (“επειδή πρέπει να πληρώσω με τα δουλεμένα μου λεφτά τις προκλογικές μου δαπάνες”), όμως δεσμεύτηκε να συντονίζει τις ενέργειες για την ανάληψη της δημοτικής αρχής από 1η Σεπτεμβρίου.

Την υπαίθρια “γιορτή” ανέλαβε έπειτα ο Λευτέρης Πανταζής, τραγουδώντας “η ομορφότερη πόλη μωρό μου είσαι εσύ”, “ταραχή στην πόλη αυτή”, ενώ στο τέλος είπε από μικρoφώνου το αχαρακτήριστο “βασανιστείτε μωρά” …

Δείτε χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την ομιλία του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου στην πλατεία της Βούλας αλλά και το a cappella τραγούδι του Λευτέρη Πανταζή:

[Το βίντεο τράβηξε ο κ. Μάνος Πουλάκης]