Αναλαμβάνει υπηρεσία η Δημοτική Αστυνομία των 3Β

Αναλαμβάνει υπηρεσία η Δημοτική Αστυνομία των 3Β

Με την Απόφαση Δημάρχου 369/2015, που υπεγράφη χθες, Δευτέρα 10 Αυγούστου, η Δημοτική Αστυνομία παίρνει σάρκα και οστά ξανά στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. 

Συνολικά 16 άτομα θα στελεχώσουν τη νέα υπηρεσία, η οποία έχει δύο κλάδους.

Το Τμήμα Κυκλοφορίας και Στάθμευσης, όπου τοποθετήθηκαν 8 δημοτικοί αστυνομικοί και το οποίο προορίζεται να ελέγχει τις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας εντός των ορίων του Δήμου, με έμφαση φυσικά στην παράνομη στάθμευση. Προϊστάμενος του Τμήματος είναι ο κ. Πέτρος Δεσινιώτης.

Και το Τμήμα Καταστημάτων – Επιχειρήσεων – Περιβάλλοντος, όπου τοποθετήθηκαν άλλοι 8 δημοτικοί αστυνομικοί με ευθύνη την επιτήρηση των κοινόχρηστων χώρων και τη συμμόρφωση των επιχειρήσεων των τριών πόλεων στις κανονιστικές αποφάσεις για την ποιότητα ζωής. Προϊστάμενος του Τμήματος ορίστηκε ο κ. Αντώνης Βασιλάκης.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο ως προς την κατανομή των φύλων στα παραπάνω τμήματα είναι ότι από τις 5 γυναίκες υπαλλήλους, μόνο η μία θα υπηρετεί στο Τμήμα Κυκλοφορίας και Στάθμευσης.

Να σημειωθεί ότι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου ενέκρινε στις αρχές του μήνα κονδύλι 35.000 ευρώ για την προμήθεια στολών των υπαλλήλων, ενώ σύντομα αναμένεται να γίνει πρόχειρος διαγωνισμός για την προμήθεια του εξοπλισμού.