Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Τοπικα Νεα

Για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας προειδοποιεί ο Δημαράς

Την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για την ιδιωτικοοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας των Δήμων και τη λήψη απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής που θα εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, ζητά με ανακοίνωσή του το “Άρμα Πολιτών” του Γιάννη Δημαρά.

Η ανακοίνωση της παράταξης:

Με δηλώσεις τους στις 10.10.2013 η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών. Έθεσε δύο προηλειμένες αποφάσεις της κυβέρνησης για:

α.την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών αποκομιδής απορριμμάτων των Ο.Τ.Α.
β. Την απόλυση 12.000 υπαλλήλων των Ο.Τ.Α.

Συγκεκριμένα:
-Με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο υπουργός κ. Μιχελάκης δήλωσε πως η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών αποκομιδής απορριμμάτων των Ο.Τ.Α.

-Την ίδια ημέρα (10.10.2013) στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ο υφυπουργός εσωτερικών κ. Γρηγοράκης δήλωσε ότι εξετάζεται η απόλυση 12.000 υπαλλήλων των Ο.Τ.Α.

Οι αποκαλύψεις αυτών των σχεδιασμών της δικομματικής κυβέρνησης έρχονται σαν συνέχεια της προσπάθειας των γνωστών κέντρων της οικονομικής διαπλοκής να «αλώσουν» όλο τον τομέα διαχείρισης των απορριμμάτων. Σαν συνέχεια της μεθόδευσης του ΕΣΔΝΑ και του Περιφερειάρχη να εκχωρήσει στα ίδια συμφέροντα την κατασκευή των 4 εργοστασίων διαχείρισης σύμμεικτων απορριμμάτων, κατά παράβαση όλων των κανόνων που διέπουν την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, δίνοντάς τους μάλιστα ως προίκα 200 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ. Ενώ αρνείται να δώσει έστω και ένα ευρώ για την δημιουργία των δικτύων ανακύκλωσης, επαναχρησιμοποίησης, πρόληψης κομποστοποίησης.

Σχολιάστε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας