Δημαρχείο Βούλας: Φιλικό για τον Δήμαρχο, όχι για ΑμεΑ

Δημαρχείο Βούλας: Φιλικό για τον Δήμαρχο, όχι για ΑμεΑ

Ολοκληρώθηκαν πρόσφατα οι εργασίες ανακατασκευής του γραφείου Δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. 

Το γραφείο του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου μονώθηκε, ώστε όσα διαμείβονται εντός να μένουν αυστηρά ιδιωτικά, ένα σύγχρονο σύστημα τηλεδιάσκεψης με γιγαντοοθόνη εγκαταστάθηκε, άλλαξε ο φωτισμός και ένας παγκόσμιος χάρτης κόσμησε τον τοίχο.

tspg

Την ίδια στιγμή, μια υποχρέωση του Δήμου απέναντι στα άτομα με αναπηρίες αλλά και όσους αντιμετωπίζουν (μόνιμα ή παροδικά) προβλήματα στην κίνηση παραμένει ανεκπλήρωτη.

Το γραφείο Δημάρχου, η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, η Νομική Υπηρεσία και άλλες υπηρεσίες βρίσκονται στον όροφο του Δημαρχείου Βούλας, όπου πρόσβαση υπάρχει μόνο από σκάλες.

Σκάλες άνετες, μαρμάρινες αλλά απαγορευτικές για άτομο σε καροτσάκι, γονέα με παιδικό καροτσάκι, τραυματία ή απλώς …ηλικιωμένο, καθώς δεν υπάρχει πουθενά ράμπα, ούτε κάποιο σύστημα ανύψωσης.

Από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, τους πολιτικούς γάμους, τα ραντεβού με τον Δήμαρχο αποκλείονται κάποιοι πολίτες

Κι ας αναφέρεται σε σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών (με τίτλο «Εξασφάλιση της προσβασιμότητας των κτιρίων των δημοσίων υπηρεσιών στα άτομα με αναπηρία») ότι “η εξασφάλιση μέτρων διευκόλυνσης και προστασίας των Ατόμων με Αναπηρίες, κατά τις συναλλαγές τους με τη Δημόσια Διοίκηση, συνιστά συνταγματική επιταγή και κατά συνέπεια προτεραιότητα όλων των υπηρεσιών“…

Στον προϋπολογισμό του 2016 και στις διαβεβαιώσεις του δημάρχου από το 2015 υπήρχε και η “υπόσχεση” για κατασκευή ανελκυστήρα, κάτι που ως σήμερα δεν έχει εκπληρωθεί.