Ο πρώτος Έλληνας Δήμαρχος στη Γερμανία είναι σοσιαλιστής

Ο πρώτος Έλληνας Δήμαρχος στη Γερμανία είναι σοσιαλιστής

Δήμαρχος της γερμανικής πόλης Schwerte στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία ορκίστηκε στις 9 Απριλίου 2018 ο Δημήτριος Αξουργός. 

Ένας Έλληνας μετανάστης έλαβε την απόλυτη εμπιστοσύνη των 49.000 περίπου συνδημοτών του, εκλεγόμενος από τον πρώτο γύρο με 56,3%.

Ο Αξουργός ήταν υποψήφιος με το Σοσιαλιστικό Κόμμα (SPD) ενώ ο κοινός υποψήφιος τριών κομμάτων (CDU, Πρασίνων και φιλελευθέρων) έλαβε λιγότερο από 30% (29,8%).

O νέος Δήμαρχος είναι εκπαιδευτικός, 35 χρονών, γεννήθηκε στα Γιάννενα και από το 5ο έτος της ηλικίας του έζησε στο Iserlohn. Ο πατέρας του εργάστηκε στην Kettenwerken Thiele και η μητέρα του στην Kirchhoff Automotive.

Μετά το απολυτήριο Γυμνασίου σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Μπόχουμ ιστορία και κοινωνικές επιστήμες. Από το 2010 διδάσκει στο Friedrich-Bährens-Gymnasium. Σε ηλικία 21 ετών εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος.

Μήνυμα συγχαρητηρίων εξέδωσε ο Τομέας Απόδημου Ελληνισμού του ΠΑΣΟΚ,  επισημαίνοντας: “Είμαστε περήφανοι γιατί αφενός πρόκειται για τον πρώτο Έλληνα Δήμαρχο που εκλέγεται στη Γερμανία και αφετέρου για τον πρώτο Έλληνα σοσιαλιστή Δήμαρχο της Γερμανίας”.


Με πληροφορίες από το Δορυφόρος online