Ο πρώτος Έλληνας Δήμαρχος στη Γερμανία είναι σοσιαλιστής

Ο πρώτος Έλληνας Δήμαρχος στη Γερμανία είναι σοσιαλιστής

Δήμαρχος της γερμανικής πόλης Schwerte στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία ορκίστηκε στις 9 Απριλίου 2018 ο Δημήτριος Αξουργός. 

Ένας Έλληνας μετανάστης έλαβε την απόλυτη εμπιστοσύνη των 49.000 περίπου συνδημοτών του, εκλεγόμενος από τον πρώτο γύρο με 56,3%.

Ο Αξουργός ήταν υποψήφιος με το Σοσιαλιστικό Κόμμα (SPD) ενώ ο κοινός υποψήφιος τριών κομμάτων (CDU, Πρασίνων και φιλελευθέρων) έλαβε λιγότερο από 30% (29,8%).

nourish

O νέος Δήμαρχος είναι εκπαιδευτικός, 35 χρονών, γεννήθηκε στα Γιάννενα και από το 5ο έτος της ηλικίας του έζησε στο Iserlohn. Ο πατέρας του εργάστηκε στην Kettenwerken Thiele και η μητέρα του στην Kirchhoff Automotive.

Μετά το απολυτήριο Γυμνασίου σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Μπόχουμ ιστορία και κοινωνικές επιστήμες. Από το 2010 διδάσκει στο Friedrich-Bährens-Gymnasium. Σε ηλικία 21 ετών εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος.

Μήνυμα συγχαρητηρίων εξέδωσε ο Τομέας Απόδημου Ελληνισμού του ΠΑΣΟΚ,  επισημαίνοντας: «Είμαστε περήφανοι γιατί αφενός πρόκειται για τον πρώτο Έλληνα Δήμαρχο που εκλέγεται στη Γερμανία και αφετέρου για τον πρώτο Έλληνα σοσιαλιστή Δήμαρχο της Γερμανίας».


Με πληροφορίες από το Δορυφόρος online

sea ergon