Connect with us

Hi, what are you looking for?

Βουλιαγμενη

Σε δημοπρασία δημοτικό ακίνητο “φιλέτο” στη Βουλιαγμένη

Μια νέα, υγιή και προσοδοφόρα για τα δημοτικά ταμεία επιχείρηση εστίασης προσδοκάται να στεγάσει το δημοτικό ακίνητο στη γνωστή παραλία του “Τάσου”, στη Βουλιαγμένη.

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αποφάσισε να κάνει πλειοδοτική δημοπρασία στις 21 Οκτωβρίου 2020 για τη μίσθωση του ακινήτου που στην τελευταία του μορφή είχε το όνομα “Ακτή” και βρίσκεται κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα (με τον Δήμο να έχει τακτοποιήσει πολεοδομικά όποια θέματα υπήρχαν).

Σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης που αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, η χρονική διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται στα 12 έτη, με δυνατότητα παράτασης δύο επιπλέον εξαετίες. Αναπροσαρμογή του μισθώματος (που δεν προβλέπεται να είναι μικρότερο) μπορεί να γίνει στα πρώτα 6 χρόνια. Ελάχιστο όριο προσφοράς για την πλειοδοτική δημοπρασία ορίστηκε το ποσό των 100.000€ ως ετήσιο μίσθωμα.

Καθώς ειδικά στον πρώην Δήμο Βουλιαγμένης οι μη συνεπείς μισθωτές που άφηναν δυσθεώρητα χρέη ήταν …παράδοση, η διοίκηση Κωνσταντέλλου στον ενιαίο πια Δήμο υιοθέτησε και εφαρμόζει καθολικά πλέον μια σκληρή πολιτική κατά τη σύνταξη των συμβάσεων που δεν αφήνουν περιθώρια ασυνέπειας στους επιχειρηματίες που αναλαμβάνουν δημοτικά ακίνητα.

Η προηγούμενη επιχείρηση που διαχειριζόταν το χώρο είχε ετήσιο μίσθωμα 70.000€, όμως τελικά άφησε χρέη στον Δήμο ύψους 950.000€ περίπου, με τον Δήμο να έχει προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες διεκδίκησης των χρημάτων με ρυθμίσεις, δεσμεύσεις και κατασχέσεις που προβλέπει ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

Για τη συμμετοχή μόνο στη δημοπρασία απαιτείται η προσκόμιση εγγυητικής επιστολής ύψους 500.000€. Μετά την κατακύρωση του αποτελέσματος, η εγγυητική αυτή επιστολή θα αντικατασταθεί με νέα ποσού ίσου με το επιτευχθέν μίσθωμα 18 μηνών. Επίσης, ορίζεται ρητά ότι οι όποιες εργασίες απαιτηθούν για την ανακαίνιση των χώρων, γίνονται με δαπάνες του μισθωτή.

Δείτε την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής με τους αναλυτικούς όρους δημοπράτησης.

Καθώς η προθεσμία κατάθεσης των δικαιολογητικών είναι η 5η Οκτωβρίου 2020, ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό ποιοι είναι οι ενδιαφερόμενοι για το ακίνητο. Ωστόσο, πηγές της δημοτικής αρχής εξέφρασαν την εκτίμηση ότι η συγκεκριμένη δημοπρασία θα προσελκύσει μεγάλες επιχειρήσεις που αναμένεται να …κονταροχτυπηθούν, ανεβάζοντας το τίμημα σημαντικά.

Ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία

Φυσικά, από τη μίσθωση εξαιρείται ο χώρος του μόλου που χρησιμοποιούν εδώ και πολλά χρόνια οι λουόμενοι, κυρίως μόνιμοι κάτοικοι της Βουλιαγμένης. Για την ανεμπόδιστη και δωρεάν πρόσβαση στην παραλία ο Δήμαρχος των 3Β, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, δεσμεύτηκε γραπτώς με επιστολή του προς κατοίκους της περιοχής. Είχε προηγηθεί επιστολή των κατοίκων προς τον Δήμαρχο, με την οποία εξέφρασαν την ανησυχία τους μήπως η επιχείρηση επεκταθεί στον μόλο.

Στην απάντησή του ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος μεταξύ άλλων αναφέρει:

“Δεν υπήρχε και ούτε ποτέ θα υπάρξει ποτέ πρόθεσή μας για εκμίσθωση χώρου του μόλου και της παραλίας που θα περιορίζει ή θα απαγορεύει την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στη θάλασσα”.

Δείτε όλη την επιστολή.

Φεύγουν οι βάρκες

Αυτό που αναμένεται να αλλάξει πάντως είναι η κατάληψη του μώλου από βάρκες κάθε είδους που δένουν υπό άγνωστο καθεστώς …αυτοδιαχείρισης δίπλα από την παραλία. Πρόκειται για μια παλιά και μη νομιμοποιημένη λιμενική εγκατάσταση που φυσικά ρυπαίνει τη θάλασσα και εγκυμονεί κινδύνους για τους λουόμενους της μικρής αμμουδιάς, που συνήθως είναι μικρά παιδιά.

Το θέμα θίγει με σαφήνεια και ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στην επιστολή του προς τους κατοίκους:

“Μας δημιουργεί ιδιαίτερη ανησυχία η ασφάλεια των λουομένων από τη χρήση μηχανοκίνητων σκαφών στο μόλο, θέμα στο οποίο σύντομα θα δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση και προσοχή σε συνεργασία με το αρμόδιο όργανο που είναι το Λιμενικό Σώμα”, αναφέρει.

Χρόνια πολλά, Μαίρη Φουρναράκη

Χρόνια πολλά, Λιάνα Σκουλάξενου

κλειδαράς Σπανός

Advertisement

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement Enter ad code here
Advertisement