Connect with us

Hi, what are you looking for?

Δημοτικό Συμβούλιο

Έρχεται δημοπρασία για τις δημόσιες παραλίες Βούλας και Βάρκιζας

Προς ολοκλήρωση οδεύει η περίπλοκη διαδικασία που δρομολόγησε η δημοτική αρχή Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για την ανάπλαση και αξιοποίηση των παραλιών που παραχώρησε στον Δήμο το Δημόσιο.

Όπως ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος κατά την τελευταία του συνεδρίαση (στις 29 Ιανουαρίου), η υποβολή προτάσεων από ενδιαφερόμενα αρχιτεκτονικά σχήματα και εταιρείες ολοκληρώθηκε.

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είχε απευθύνει προ μηνών μια πρόσκληση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από μελετητές που θα χορηγούσαν δωρεάν μελέτες διαμόρφωσης των ακτών.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, κατατέθηκαν 3 μελέτες διαμόρφωσης για το πρώην κάμπινγκ Βούλας, 3 μελέτες για τη Β’ πλαζ Βούλας και 2 μελέτες για την ανατολική παραλία της Βάρκιζας.

Η δημοτική αρχή κάλεσε την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018 στο γραφείο του τους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων για να τους παρουσιάσει με την παρουσία των μελετητών όλες τις προτάσεις.

Θα γίνει συνεννόηση των αρχηγών των παρατάξεων για το ποια μελέτη θα επιλεγεί τελικά”, τόνισε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος. Ακόμη, πρόσθεσε ότι μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2018 θα έχει οριστεί η δημοπρασία για την κατασκευή και μίσθωση των ακτών, βάσει των μελετών που θα έχουν επιλεγεί.

Μια …μικρή λεπτομέρεια της όλης υπόθεσης είναι ότι η ΕΤΑΔ ακόμη δεν έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία παραχώρησης στον Δήμο!

Τα πρωτόκολλα παράδοσης – παραλαβής δεν έχουν υπογραφεί και η όλη διαδικασία, όπως τουλάχιστον είχε καταγγείλει ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος τον Δεκέμβριο, έχει “κολλήσει” λόγω της γραφειοκρατίας στις υπηρεσίες της ΕΤΑΔ.

Πάντως, στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος τροποποίησε την ερμηνεία της καθυστέρησης αυτής: Είπε ότι σκόπιμα ο Δήμος δεν υπογράφει …σκόπιμα για να μην ξεκινήσει η σύμβαση και οι χρεώσεις που προβλέπει.

(Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Παλμός Γλυφάδας, 10 Φεβρουαρίου 2018)

κλειδαράς Σπανός

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας

Advertisement