Θα κάνει ο Κωνσταντέλλος δημοψήφισμα;

Θα κάνει ο Κωνσταντέλλος δημοψήφισμα;

Η ονοματολογία για το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης μπορεί να οδηγήσει σε μια χαοτική συζήτηση. Αυτό έδειξε άλλωστε η προχειρότητα της ανάλογης κουβέντας το 2010 αλλά και η μικρή ανταπόκριση σοβαρών προτάσεων στη συζήτηση που άνοιξε τον Απρίλιο η εφημερίδα “Μίτος”.

Με τη διαδικτυακή δημοσκόπηση να τρέχει (εδώ λεπτομέρειες) στην ιστοσελίδα του Δήμου, γίνεται όλο και πιο σαφές ότι δεν είναι τόσο μεγάλη η μερίδα των δημοτών που επιθυμούν αλλαγή του ονόματος. Ήδη η διαφορά του “ναι” από το “όχι” έχει μικρύνει πάρα πολύ στο σχετικά μικrό δείγμα όσων έχουν ψηφίσει μέχρι στιγμής.

Συνεργάτες του Δημάρχου υποστηρίζουν ότι ο Κωνσταντέλλος σκέφτεται να κάνει δημοψήφισμα για το όνομα. Και εξετάζει το ενδεχόμενο να μην είναι ένα κλασικό δημοψήφισμα του στιλ “επιθυμείτε την αλλαγή ονομασίας του Δήμου;” που θα επιδέχεται απάντηση “ναι” ή “όχι”, αλλά να έχει επιλογές ονομασιών που θα λάβουν σταυρό.

Δεν γνωρίζουμε πόσο εφικτό τεχνικά και νομικά είναι κάτι τέτοιο, αλλά οπωσδήποτε το επιτελείο του Δημάρχου βρήκε τον καλύτερο τρόπο να εκτρέψει τη (νοσηρή εν πολλοίς) συζήτηση του Εκλογοδικείου και του αποτελέσματός του, που έχει απλωθεί στις τρεις πόλεις, ή τα φλέγοντα θέματα όπως οι χρήσεις γης και το παραλιακό μέτωπο σε κάτι άλλο εντελώς αδιάφορο και ακίνδυνο.

Και θα τα καταφέρει όπως φαίνεται!