Δήμος 3Β: Συγκροτήθηκε Ειδική Επιτροπή Διαχείρισης των αδέσποτων ζώων

Δήμος 3Β: Συγκροτήθηκε Ειδική Επιτροπή Διαχείρισης των αδέσποτων ζώων

Όσα ορίζει η νομοθεσία για τα αδέσποτα ζώα και την διαχείρισή τους αποφάσισε να εφαρμόζει και ο Δήμος 3Β. Όπως δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια, αποφασίστηκε η συγκρότηση Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Με απόφαση του δημάρχου (513/2015) συγκροτήθηκε Ειδική Επιστημονική Επιτροπή διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, η οποία σε περίπτωση που υπάρχει διαφωνία για την επικινδυνότητα ενός αδέσποτου ζώου συντροφιάς ή για την αναγκαιότητα πραγματοποίησης ευθανασίας σε αδέσποτο ζώο συντροφιάς, θα παίρνει την οριστική απόφαση, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 46 του Νόμου 4235/2014, αποτελούμενη από τους:

  1. Τον κ. Διπλάρη Αλέξανδρο, κλάδου ΠΕ Κτηνιάτρων, της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια του την κ. Λιάκου Μαρία από την ίδια υπηρεσία,
  2. Τον κ. Κουντούρη Ιωάννη, ιδιώτη κτηνίατρο ως μέλος, με αναπληρώτρια του την κτηνίατρο κ. Ζαμπέλα Αθανασία,
  3. Τον κ. Γιαννακά Νικόλαο, κτηνίατρο, που συνεργάζεται με το Ζωοφιλικό Σύλλογο Βουλιαγμένης «Ο ΑΡΓΟΣ», ως μέλος, με αναπληρωτή του τον κτηνίατρο κ. Έξαρχο Στέφανο.

Με αυτό τον τρόπο εφαρμόζεται η νομοθεσία που προστατεύει τα αδέσποτα ζώα από τις κατηγορίες της ”επιθετικότητας” από ανθρώπους που ενοχλούνται απλά από την παρουσία τους στο δρόμο, ακόμα κι όταν είναι στειρωμένα και εμβολιασμένα.