Δήμος Γλυφάδας - Νέα Δημοκρατία: Μια ασυνήθιστη συνεργασία

Δήμος Γλυφάδας – Νέα Δημοκρατία: Μια ασυνήθιστη συνεργασία

Ημερίδα για την επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό συνδιοργανώνουν σήμερα ο Δήμος Γλυφάδας με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:

tspg

Ο Δήμος Γλυφάδας και το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, σε συνεργασία με τη Γραμματεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας, διοργανώνουν συζήτηση με θέμα «Επιχειρηματικότητα και Τουρισμός στην πόλη: Η περίπτωση της Γλυφάδας». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αυτή τη Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου, στις 6:30 μ.μ. στο Γκολφ Γλυφάδας.

Πρόκειται για μια τουλάχιστον ασυνήθιστη σύμπραξη, δεδομένου ότι ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, μολονότι δεν κρύβει την πολιτική του προέλευση, έχει κινηθεί μέχρι τώρα ως οφείλει σε αυστηρό αυτοδιοικητικό πλαίσιο, υπεράνω κομματικών ταυτοτήτων.

Η σύμπραξη του Δήμου με την αξιωματική αντιπολίτευση, σε μια περίοδο μάλιστα έντονων διεργασιών κατά την οποία το κόμμα της ΝΔ ζητά έντονα εκλογές, γεννά ερωτήματα.

Το ζήτημα κατήγγειλε η παράταξη του Τάσου Ταστάνη, Ανατροπή στη Γλυφάδα η οποία χαρακτήρισε “πολιτικό ατόπημα” τη συνδιοργάνωση της εκδήλωσης.

Η παράταξη συμπληρώνει:

Φαίνεται πως ο κ. Δήμαρχος ξέχασε τις ευρωπαϊκές του συνήθειες και τις προεκλογικές κορώνες περί ανεξάρτητης υποψηφιότητας και συντάσσεται με την πάγια πολιτική της ΝΔ που θεωρεί τους Δήμους ως λάφυρα και όργανα προώθησης της κομματικής πολιτικής και προπαγάνδας τους.

Είναι απόλυτα σεβαστό να επιθυμεί και να επιδιώκει ο κ. Δήμαρχος την επικοινωνία του με το κομματικό ακροατήριο του κόμματός του της ΝΔ. Είναι όμως πολιτικά απαράδεκτο να βάζει τον Δήμο να οργανώνει κομματικές συνάξεις“.

(Φωτογραφίες από τα εγκαίνια των νέων γραφείων της ΝΔ στη Γλυφάδα, τον Οκτώβριο του 2016)