Συνδεθείτε μαζί μας

Αναζητείστε όλα μας τα άρθρα με τον κατάλληλο όρο

Επικαιρότητα

Ο Δήμος Λαυρεωτικής ξεκίνησε να φιλοξενεί πρόσφυγες

Τη φιλοξενία 280 προσφύγων από τη Συρία ξεκίνησε ο Δήμος Λαυρεωτικής την Καθαρά Δευτέρα.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος του Λαυρίου και της Κερατέας, Δημήτρης Λουκάς, οι πρόσφυγες κατέλυσαν στις κατασκηνώσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης εντός του Δήμου Λαυρεωτικής, οι οποίες διαθέτουν εκτός από σκηνές και σπιτάκια.

Ο Δημήτρης Λουκάς κάνοντας την αρχή για την Ανατολική Αττική, στέλνει επιπλέον μήνυμα στους κατοίκους όμορων Δήμων για αλληλεγγύη και έμπρακτη βοήθεια.

Ενώ την ευθύνη για την κάλυψη των βασικών αναγκών την έχει αναλάβει το Πολεμικό Ναυτικό, ο Δημήτρης Λουκάς επισημαίνει ότι “εμείς ως ενεργή κοινωνία πολιτών, ως Δημοτική Αρχή θα κινητοποιηθούμε προκειμένου η φιλοξενία να είναι αξιοπρεπής, όπως αρμόζει σε πρόσφυγες, όπως αρμόζει σε συνανθρώπους“.

Και στην ανακοίνωσή του καταλήγει:

Εντός της ημέρας θα αποσταλεί δελτίο που θα καταγράφει τις βασικές ανάγκες των προσφύγων και όλες τις διαδικαστικές λεπτομέρειες προκειμένου οι συμπολίτες μας να εκφράσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους“.

Παράλληλα, στην Ανατολική Αττική λειτουργούν άλλες δύο δομές φιλοξενίας.

Πρόκειται για τις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα στη Νέα Μάκρη (Ζούμπερι) όπου φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή 20 οικογένειες (100 άτομα), το Στρατόπεδο της Μαλακάσας όπου έχουν εγκατασταθεί 700 περίπου πρόσφυγες.

Με ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη, Πέτρου Φιλίππου, η Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους κατοίκους των δήμων της χωρικής της αρμοδιότητας αλλά και στους πολίτες της Αττικής, να προσφέρουν ώστε να εξασφαλιστεί μια ανθρώπινη και αξιοπρεπής φιλοξενία για τους πρόσφυγες στις τρεις αυτές δομές μέχρι να καταστεί δυνατή η μετακίνησή τους στον προορισμό που επιθυμούν.

Ενημέρωσε παράλληλα ότι για τον σκοπό αυτό θα συγκεντρώνονται τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης αλλά και φάρμακα στις εγκαταστάσεις της Περιφερειακής Ενότητας στην Παλλήνη.

Αυτή τη στιγμή οι μεγαλύτερες ανάγκες εντοπίζονται σε σκεπάσματα (κουβέρτες, παπλώματα κ.ά.) και νερό.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Newsletter

Η επικαιρότητα των 3Β κάθε Σάββατο στο email σας